Smażone migdały

Smażone migdały

Przekąski 8 Ostatnia aktualizacja: Jan 17, 2025 Utworzone: Jan 17, 2025
Smażone migdały Smażone migdały Smażone migdały
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: 1 min.
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.

Składniki

Przygotowanie

  1. Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
  2. Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
  3. Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.

Smażone migdały



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: 1 min.
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.

Składniki

Przygotowanie

  1. Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
  2. Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
  3. Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: