- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: 1 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.
Składniki
Przygotowanie
- Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
- Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
- Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.
Smażone migdały
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: 1 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.
Składniki
Przygotowanie
- Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
- Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
- Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz