- Czas przygotowania: 5 min.
 
                        - Czas gotowania: 1 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
 
                                            - Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
 
                                            - Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Smażone migdały
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 5 min.
 
                            - Czas gotowania: 1 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Chrupiące i słone, czyli wszystko to, co dobra przekąska powinna mieć. Wypróbujcie ten przepis na smażone, solone migdały, a już nigdy nie kupicie gotowych. To opcja nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Olej rozgrzać. Wsypać do niego migdały i smażyć na średniowysokiej mocy (mieszając) maksymalnie przez 1 minutę, aż będzie czuć ich aromat.
 
                                                    - Wyjąć cedzakiem na ręcznik papierowy, osuszyć drugim – ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
 
                                                    - Przesypać do miseczki, od razu posypać solą i dokładnie wymieszać. Poczekać, aż wystygną – dopiero wtedy zrobią się chrupkie.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz