- Czas przygotowania: 45 min.
 
                        - Czas gotowania: 30-40 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                                                Średni                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Jak mówił klasyk, sałatka jarzynowa jest jak pudełko czekoladek – nigdy nie wiesz co w niej trafisz. Czy jakoś tak. W każdym razie prawdą powszechnie znaną jest, że ile domów w Polsce, tyle przepisów na sałatkę jarzynową.
Dzisiaj prezentuję ten, który od zawsze króluje u nas i jest moim osobistym faworytem. Zdradzam, że sekretem do najlepszego smaku jest tu musztarda.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Marchew, pietruszkę i selera obrać i gotować w osolonej wodzie przez 30-40 minut, aż będzie się dało wbić w nie gładko widelec, ale nie będą się jeszcze rozpadać. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w dość drobną kosteczkę.
 
                                            - Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po czym gotować 7 minut od zagotowania i zalać zimną wodą. Przestudzić, obrać i również pokroić w kosteczkę.
 
                                            - Jabłko przekroić na ćwiartki, wykroić gniazdo nasienne i ćwiartki pokroić w kosteczkę. Można je wcześniej obrać, ale nie trzeba.
 
                                            - Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę, jak resztę składników.
 
                                            - Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Na koniec ponownie dokładnie wymieszać.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka jarzynowa
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 45 min.
 
                            - Czas gotowania: 30-40 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                                                        Średni                                                                    
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Jak mówił klasyk, sałatka jarzynowa jest jak pudełko czekoladek – nigdy nie wiesz co w niej trafisz. Czy jakoś tak. W każdym razie prawdą powszechnie znaną jest, że ile domów w Polsce, tyle przepisów na sałatkę jarzynową.
Dzisiaj prezentuję ten, który od zawsze króluje u nas i jest moim osobistym faworytem. Zdradzam, że sekretem do najlepszego smaku jest tu musztarda.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Marchew, pietruszkę i selera obrać i gotować w osolonej wodzie przez 30-40 minut, aż będzie się dało wbić w nie gładko widelec, ale nie będą się jeszcze rozpadać. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w dość drobną kosteczkę.
 
                                                    - Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po czym gotować 7 minut od zagotowania i zalać zimną wodą. Przestudzić, obrać i również pokroić w kosteczkę.
 
                                                    - Jabłko przekroić na ćwiartki, wykroić gniazdo nasienne i ćwiartki pokroić w kosteczkę. Można je wcześniej obrać, ale nie trzeba.
 
                                                    - Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę, jak resztę składników.
 
                                                    - Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Na koniec ponownie dokładnie wymieszać.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz