Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi

Sałatki 0 Ostatnia aktualizacja: May 02, 2024 Utworzone: May 02, 2024
Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi
  • Czas przygotowania: 30 min.
  • Czas gotowania: 10-15 min.
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Ta sałatka zapewnia wszystko, co obiecuje jej kolorowy wygląd. Jest wyrazista i lekko pikantna, a delikatną konsystencję paluszków krabowych i ryżu przełamuje w niej dodatek chrupiących warzyw. Doskonale nada się na przyjęcie w ogrodzie, czy kameralny wieczór ze znajomymi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wyłożyć do miski i odstawić, żeby ostygł.
  2. Paluszki krabowe pokroić wzdłuż na pół, a następnie w kosteczkę. Dodać do ostygniętego ryżu.
  3. Cebulę drobno posiekać, kukurydzę wypłukać pod bieżącą wodą, a papryczki przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paseczki. Selera dokładnie umyć i każdą łodygę przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w kosteczkę. Wszystkie warzywa dorzucić do ryżu.
  4. W miseczce wymieszać dokładnie pastę wasabi, sok z cytryny i cukier. Dodać majonez i wymieszać, aż powstanie jednolity sos. Dodać do sałatki i dokładnie wymieszać.

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 30 min.
  • Czas gotowania: 10-15 min.
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Ta sałatka zapewnia wszystko, co obiecuje jej kolorowy wygląd. Jest wyrazista i lekko pikantna, a delikatną konsystencję paluszków krabowych i ryżu przełamuje w niej dodatek chrupiących warzyw. Doskonale nada się na przyjęcie w ogrodzie, czy kameralny wieczór ze znajomymi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wyłożyć do miski i odstawić, żeby ostygł.
  2. Paluszki krabowe pokroić wzdłuż na pół, a następnie w kosteczkę. Dodać do ostygniętego ryżu.
  3. Cebulę drobno posiekać, kukurydzę wypłukać pod bieżącą wodą, a papryczki przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paseczki. Selera dokładnie umyć i każdą łodygę przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w kosteczkę. Wszystkie warzywa dorzucić do ryżu.
  4. W miseczce wymieszać dokładnie pastę wasabi, sok z cytryny i cukier. Dodać majonez i wymieszać, aż powstanie jednolity sos. Dodać do sałatki i dokładnie wymieszać.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: