Wytrawne babeczki z krewetkami i mango

Wytrawne babeczki z krewetkami i mango

Przekąski 44 Ostatnia aktualizacja: Aug 06, 2024 Utworzone: Aug 06, 2024
Wytrawne babeczki z krewetkami i mango Wytrawne babeczki z krewetkami i mango Wytrawne babeczki z krewetkami i mango
  • Czas przygotowania: 40 min.
  • Czas gotowania: 3-4 min.
  • Trudność: Średni
Drukuj

Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
  2. Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
  3. Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.

Wytrawne babeczki z krewetkami i mango



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 40 min.
  • Czas gotowania: 3-4 min.
  • Kalorie: -
  • Trudność: Średni

Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
  2. Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
  3. Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: