- Czas przygotowania: 40 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Trudność:
Średni
Drukuj
Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
- Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
- Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.
Wytrawne babeczki z krewetkami i mango
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 40 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Średni
Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.
Składniki
Przygotowanie
- Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
- Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
- Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz