- Czas przygotowania: 40 min.
 
                        - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                                                Średni                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
 
                                            - Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
 
                                            - Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Wytrawne babeczki z krewetkami i mango
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 40 min.
 
                            - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                                                        Średni                                                                    
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Te urocze babeczki to idealna przekąska na jeden kęs. Krewetki z delikatną nutą wędzonej papryki doskonale współgrają ze słodko-ostrą sałatką. Wytrawne korpusy z kruchego ciasta pełnią tutaj podwójną rolę – wygodnego podania i dopełnienia smaku całości. Dzięki swojej eleganckiej formie te babeczki są świetną propozycją nawet na wykwintne przyjęcia.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Na patelni roztopić masło z oliwą. Dodać krewetki, od razu przyprawić solą i wędzoną papryką i smażyć, obracając co kilka sekund, przez 3 minuty. Po tym czasie zdjąć z patelni i odłożyć.
 
                                                    - Mango i awokado obrać, pozbawić pestek i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobniutko posiekać, papryczkę oczyścić z pestek i też posiekać. Wszystko skropić sokiem z ¼ limonki, posolić ½ łyżeczki soli i wymieszać.
 
                                                    - Do korpusów nakładać po około 1 łyżeczce sałatki i na wierzch kłaść po 1 krewetce.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz