- Czas przygotowania: 1 godz.
 
                        - Czas gotowania: 10-12 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                                                Średni                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Rozpływające się w ustach ciasteczka wypełnione po brzegi czekoladą. Takie właśnie są amerykańskie chocolate chip cookies. Istnieje mnóstwo wersji tych pysznych ciastek - dzisiaj proponuję Wam opcję puszystą, kruchą z zewnątrz, a miękką w środku. Ciasteczka są bardzo proste, a ich smak uzależnia. Czego chcieć więcej od deseru?
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - 2/3 czekolady pokroić w kosteczkę, a 1/3 w większe kawałki (ok. pół kostki).
 
                                            - Cukier wymieszać z masłem. Dodać jajko i żółtko i rozśmieszać trzepaczką na jaśniejszą, puszystą masę (koloru mniej więcej jak kogiel-mogiel). W tym momencie można dodać aromat waniliowy.
 
                                            - Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól i wszystko wymieszać szpatułką do połączenia. Tuż przed tym jak powstanie jednolita masa, dodać czekoladę i skończyć mieszanie już z czekoladą. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
 
                                            - Schłodzone ciasto formować w kulki (10 porcji), po czym wstawić na kolejne 10-15 minut do lodówki. Piekarnik nagrzać do 210st.C (grzanie góra-dół). Ciastka rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach kilku centymetrów. Piec 10-12 minut, aż brzegi zrobią się złocistobrązowe. Wyjąć z piekarnika, przestudzić chwilę na blaszce, a potem przełożyć na kratkę do studzenia.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Chocolate chip cookies (kruche)
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 1 godz.
 
                            - Czas gotowania: 10-12 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                                                        Średni                                                                    
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Rozpływające się w ustach ciasteczka wypełnione po brzegi czekoladą. Takie właśnie są amerykańskie chocolate chip cookies. Istnieje mnóstwo wersji tych pysznych ciastek - dzisiaj proponuję Wam opcję puszystą, kruchą z zewnątrz, a miękką w środku. Ciasteczka są bardzo proste, a ich smak uzależnia. Czego chcieć więcej od deseru?
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - 2/3 czekolady pokroić w kosteczkę, a 1/3 w większe kawałki (ok. pół kostki).
 
                                                    - Cukier wymieszać z masłem. Dodać jajko i żółtko i rozśmieszać trzepaczką na jaśniejszą, puszystą masę (koloru mniej więcej jak kogiel-mogiel). W tym momencie można dodać aromat waniliowy.
 
                                                    - Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól i wszystko wymieszać szpatułką do połączenia. Tuż przed tym jak powstanie jednolita masa, dodać czekoladę i skończyć mieszanie już z czekoladą. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 minut.
 
                                                    - Schłodzone ciasto formować w kulki (10 porcji), po czym wstawić na kolejne 10-15 minut do lodówki. Piekarnik nagrzać do 210st.C (grzanie góra-dół). Ciastka rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach kilku centymetrów. Piec 10-12 minut, aż brzegi zrobią się złocistobrązowe. Wyjąć z piekarnika, przestudzić chwilę na blaszce, a potem przełożyć na kratkę do studzenia.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz