- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 5-6 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Szybka, wegetariańska przystawka, nie tylko dla fanów owoców figowca. Łączy w sobie wiele różnych struktur i smaków, dając naprawdę smakowity efekt. Wpasuje się w klimat imprezy ogrodowej czy wykwintnego przyjęcia.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Halloumi pokroić w plastry grubości około 0,5cm. Nagrzać grill lub toster z wkładem do grillowania, ułożyć na nim plastry, zamknąć i grillować 5-6 minut, aż plasterki się przypieką (od spodniej strony powinny być widoczne wyraźne, złocistobrązowe paski). W razie potrzeby w trakcie grillowania można na chwilę otworzyć grilla, żeby pozbyć się wody uwolnionej z sera. Zdjąć z grilla przełożyć do naczynia do serwowania.
 
                                            - Figę dokładnie umyć, odkroić górną i dolną końcówkę, po czym pokroić w ósemki. Rozłożyć na plastrach halloumi.
 
                                            - Pestki słonecznika prażyć na rozgrzanej patelni przez około 2 minuty. Posypać nimi ser z figą.
 
                                            - Na koniec całość polać sosem z miodu wymieszanego z octem balsamicznym.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Grilowane halloumi z figą
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 5-6 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Szybka, wegetariańska przystawka, nie tylko dla fanów owoców figowca. Łączy w sobie wiele różnych struktur i smaków, dając naprawdę smakowity efekt. Wpasuje się w klimat imprezy ogrodowej czy wykwintnego przyjęcia.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Halloumi pokroić w plastry grubości około 0,5cm. Nagrzać grill lub toster z wkładem do grillowania, ułożyć na nim plastry, zamknąć i grillować 5-6 minut, aż plasterki się przypieką (od spodniej strony powinny być widoczne wyraźne, złocistobrązowe paski). W razie potrzeby w trakcie grillowania można na chwilę otworzyć grilla, żeby pozbyć się wody uwolnionej z sera. Zdjąć z grilla przełożyć do naczynia do serwowania.
 
                                                    - Figę dokładnie umyć, odkroić górną i dolną końcówkę, po czym pokroić w ósemki. Rozłożyć na plastrach halloumi.
 
                                                    - Pestki słonecznika prażyć na rozgrzanej patelni przez około 2 minuty. Posypać nimi ser z figą.
 
                                                    - Na koniec całość polać sosem z miodu wymieszanego z octem balsamicznym.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz