- Czas przygotowania: 3 min.
- Czas gotowania: 7 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Coś dla miłośników słodko-pikantnych smaków. Boczek glazurowany świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, choć równie dobrze smakuje na samo. Glazurę przygotowuje się w kilka sekund, a całość zajmuje dosłownie 10 minut. To prosta i pyszna przystawka na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- Miód wymieszać z pastą paprykową.
- Boczek ułożyć jedną warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka (najlepiej silikonowego) nałożyć glazurę.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C i piec 3 minuty. Po tym czasie odwrócić plastry i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 4 minuty. Wyjąć od razu z piekarnika. Serwować na ciepło lub na zimno.
Pieczony boczek w glazurze miodowej
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 3 min.
- Czas gotowania: 7 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Coś dla miłośników słodko-pikantnych smaków. Boczek glazurowany świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, choć równie dobrze smakuje na samo. Glazurę przygotowuje się w kilka sekund, a całość zajmuje dosłownie 10 minut. To prosta i pyszna przystawka na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- Miód wymieszać z pastą paprykową.
- Boczek ułożyć jedną warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka (najlepiej silikonowego) nałożyć glazurę.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C i piec 3 minuty. Po tym czasie odwrócić plastry i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 4 minuty. Wyjąć od razu z piekarnika. Serwować na ciepło lub na zimno.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz