- Czas przygotowania: 3 min.
 
                        - Czas gotowania: 7 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Coś dla miłośników słodko-pikantnych smaków. Boczek glazurowany świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, choć równie dobrze smakuje na samo. Glazurę przygotowuje się w kilka sekund, a całość zajmuje dosłownie 10 minut. To prosta i pyszna przystawka na każdą okazję.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Miód wymieszać z pastą paprykową.
 
                                            - Boczek ułożyć jedną warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka (najlepiej silikonowego) nałożyć glazurę.
 
                                            - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C i piec 3 minuty. Po tym czasie odwrócić plastry i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 4 minuty. Wyjąć od razu z piekarnika. Serwować na ciepło lub na zimno.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Pieczony boczek w glazurze miodowej
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 3 min.
 
                            - Czas gotowania: 7 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Coś dla miłośników słodko-pikantnych smaków. Boczek glazurowany świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, choć równie dobrze smakuje na samo. Glazurę przygotowuje się w kilka sekund, a całość zajmuje dosłownie 10 minut. To prosta i pyszna przystawka na każdą okazję.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Miód wymieszać z pastą paprykową.
 
                                                    - Boczek ułożyć jedną warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka (najlepiej silikonowego) nałożyć glazurę.
 
                                                    - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C i piec 3 minuty. Po tym czasie odwrócić plastry i posmarować resztą glazury. Piec kolejne 4 minuty. Wyjąć od razu z piekarnika. Serwować na ciepło lub na zimno.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz