- Czas przygotowania: 15 min
 
                        - Czas gotowania: 7-8 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Jajka faszerowane to idealna propozycja na zasiadane imprezy rodzinne, czy bardziej formalne spotkania ze znajomymi. Przygotowanie tych kolorowych przystawek jest bardzo proste, a ich smak dorównuje atrakcyjnemu wyglądowi. Listki bazylii służą nie tylko dekoracji, ale też świetnie komponują się z suszonymi pomidorami. Jajka polecam serwować z ulubionym pieczywem.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Jajka włożyć do garnuszka i zalać wodą, aż pokryje je w całości. Wstawić do grzania, aż woda się zagotuje. Od tego momentu jajka gotować 7-8 minut. Następnie zalać zimną wodą i odstawić do przestygnięcia.
 
                                            - Po tym czasie obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Białka ułożyć dnem do góry i z każdego odkrawać sam wierzchołek wypukłości – dzięki temu można je bez trudu ułożyć na talerzu. Odłożyć na bok, a żółtka i odcięte końcówki wrzucić do naczynia malaksera lub blendera.
 
                                            - Pomidory pokroić w kostkę i dodać do żółtek. Dodać serek kremowy, majonez, musztardę i sól. Wszystko zblendować. Przerywać blendowanie co kilkanaście sekund, by ściągnąć pastę ze ścianek. Po uzyskaniu jednolitej pasty spróbować i w razie potrzeby dosolić.
 
                                            - Farsz nakładać do połówek jajek za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego z końcówką 9mm okrągłą lub w kształcie gwiazdki. Gotowe jajka udekorować listkami bazylii.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Jajka faszerowane suszonymi pomidorami
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 15 min
 
                            - Czas gotowania: 7-8 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Jajka faszerowane to idealna propozycja na zasiadane imprezy rodzinne, czy bardziej formalne spotkania ze znajomymi. Przygotowanie tych kolorowych przystawek jest bardzo proste, a ich smak dorównuje atrakcyjnemu wyglądowi. Listki bazylii służą nie tylko dekoracji, ale też świetnie komponują się z suszonymi pomidorami. Jajka polecam serwować z ulubionym pieczywem.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Jajka włożyć do garnuszka i zalać wodą, aż pokryje je w całości. Wstawić do grzania, aż woda się zagotuje. Od tego momentu jajka gotować 7-8 minut. Następnie zalać zimną wodą i odstawić do przestygnięcia.
 
                                                    - Po tym czasie obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Białka ułożyć dnem do góry i z każdego odkrawać sam wierzchołek wypukłości – dzięki temu można je bez trudu ułożyć na talerzu. Odłożyć na bok, a żółtka i odcięte końcówki wrzucić do naczynia malaksera lub blendera.
 
                                                    - Pomidory pokroić w kostkę i dodać do żółtek. Dodać serek kremowy, majonez, musztardę i sól. Wszystko zblendować. Przerywać blendowanie co kilkanaście sekund, by ściągnąć pastę ze ścianek. Po uzyskaniu jednolitej pasty spróbować i w razie potrzeby dosolić.
 
                                                    - Farsz nakładać do połówek jajek za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego z końcówką 9mm okrągłą lub w kształcie gwiazdki. Gotowe jajka udekorować listkami bazylii.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz