- Czas przygotowania: 30 min.
 
                        - Czas gotowania: niecałe 20
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                W tej sałatce jest wszystko, co najlepsze - sprężysty makaron, delikatny kurczak, wyrazista feta i chrupiące pestki. Jednocześnie jest naprawdę prosta i sycąca. Polecam przygotować ją dzień wcześniej; dzięki temu wszystkie smaki mają czas się przegryźć i efekt jest jeszcze lepszy.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Odlać, przepłukać zimną wodą i przesypać do dużej miski.
 
                                            - Kurczaka oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Posypać mięso przyprawą uniwersalną lub solą i dokładnie wymieszać, następnie usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju lub oliwy z oliwek, powinno to zająć ok. 8min. Usmażonego kurczaka dodać do makaronu.
 
                                            - Pomidorki koktajlowe dokładnie wypłukać i przekrawać na pół. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, następnie przepłukać na sitku pod zimną wodą i odstawić na chwilę, żeby ociekła. Fetę pokroić w drobną kostkę. Dodać wszystko do makaronu.
 
                                            - Pestki z dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru lub zrobią się aromatyczne, a następnie wsypać do reszty składników.
 
                                            - Na koniec rozrobić mieszankę na sos sałatkowy z wodą i olejem i wlać do sałatki. Całość bardzo dokładnie wymieszać.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka makaronowa z kurczakiem i fetą
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 30 min.
 
                            - Czas gotowania: niecałe 20
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    W tej sałatce jest wszystko, co najlepsze - sprężysty makaron, delikatny kurczak, wyrazista feta i chrupiące pestki. Jednocześnie jest naprawdę prosta i sycąca. Polecam przygotować ją dzień wcześniej; dzięki temu wszystkie smaki mają czas się przegryźć i efekt jest jeszcze lepszy.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Odlać, przepłukać zimną wodą i przesypać do dużej miski.
 
                                                    - Kurczaka oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Posypać mięso przyprawą uniwersalną lub solą i dokładnie wymieszać, następnie usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju lub oliwy z oliwek, powinno to zająć ok. 8min. Usmażonego kurczaka dodać do makaronu.
 
                                                    - Pomidorki koktajlowe dokładnie wypłukać i przekrawać na pół. Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka, następnie przepłukać na sitku pod zimną wodą i odstawić na chwilę, żeby ociekła. Fetę pokroić w drobną kostkę. Dodać wszystko do makaronu.
 
                                                    - Pestki z dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru lub zrobią się aromatyczne, a następnie wsypać do reszty składników.
 
                                                    - Na koniec rozrobić mieszankę na sos sałatkowy z wodą i olejem i wlać do sałatki. Całość bardzo dokładnie wymieszać.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz