- Czas przygotowania: 1 + 1-2 god
 
                        - Czas gotowania:  - 
 
                       
                        - Trudność: 
                                                                Średni                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Coś słodkiego na jeden – dwa kęsy. Do babeczek polecam wykorzystać gotowe korpusy, dzięki czemu ich przygotowanie zajmie dużo krócej. Nadzienie z ubijanego karmelu jest bardzo delikatne, co przyjemnie kontrastuje z kruchością ciasta. Ja wykorzystuję czekoladę deserową, ponieważ całość i tak wychodzi bardzo słodka, ale można poeksperymentować z innymi rodzajami czekolady.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Karmel przygotować według przepisu, wystudzić i wstawić na ok. 30 min. do lodówki. Wyjąć z lodówki i ubijać mikserem, aż zrobi się dużo jaśniejszy i nabierze bardziej kremowej konsystencji. Potrwa to ok. minutę.
 
                                            - Ubitym karmelem napełniać korpusy. Wyrównać powierzchnię kremu, żeby była jak najbardziej płaska. Babeczki wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
 
                                            - Po tym czasie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej – szklaną lub metalową miskę oprzeć o brzegi garnuszka z wodą tak, żeby dno nie dotykało wody; podgrzewać całość, mieszając czekoladę, aż całkowicie się roztopi. Zdjąć z grzania i odstawić na kilka minut do lekkiego przestygnięcia. Babeczki wyjąć z lodówki i każdą zamaczać do góry dnem w czekoladzie tak, żeby pokryła jej wierzch. Strącać nadmiar czekolady i odstawiać babeczki do lodówki, żeby zastygła. Po 30 minutach powinny być gotowe.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Babeczki z ubijanym karmelem
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 1 + 1-2 god
 
                            - Czas gotowania:  - 
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                                                        Średni                                                                    
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Coś słodkiego na jeden – dwa kęsy. Do babeczek polecam wykorzystać gotowe korpusy, dzięki czemu ich przygotowanie zajmie dużo krócej. Nadzienie z ubijanego karmelu jest bardzo delikatne, co przyjemnie kontrastuje z kruchością ciasta. Ja wykorzystuję czekoladę deserową, ponieważ całość i tak wychodzi bardzo słodka, ale można poeksperymentować z innymi rodzajami czekolady.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Karmel przygotować według przepisu, wystudzić i wstawić na ok. 30 min. do lodówki. Wyjąć z lodówki i ubijać mikserem, aż zrobi się dużo jaśniejszy i nabierze bardziej kremowej konsystencji. Potrwa to ok. minutę.
 
                                                    - Ubitym karmelem napełniać korpusy. Wyrównać powierzchnię kremu, żeby była jak najbardziej płaska. Babeczki wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
 
                                                    - Po tym czasie roztopić czekoladę w kąpieli wodnej – szklaną lub metalową miskę oprzeć o brzegi garnuszka z wodą tak, żeby dno nie dotykało wody; podgrzewać całość, mieszając czekoladę, aż całkowicie się roztopi. Zdjąć z grzania i odstawić na kilka minut do lekkiego przestygnięcia. Babeczki wyjąć z lodówki i każdą zamaczać do góry dnem w czekoladzie tak, żeby pokryła jej wierzch. Strącać nadmiar czekolady i odstawiać babeczki do lodówki, żeby zastygła. Po 30 minutach powinny być gotowe.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz