- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 7 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Szybki i prosty sposób na przygotowanie łupinek pszennych do mini tacosów. Dzięki tej technice otrzymamy sztywne, ale kruche i delikatne łupinki do tacos, które z łatwością można nadziać dowolnym farszem.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Potrzebna będzie miseczka lub wykrawaczka o średnicy 10-11cm.
 
                                            - Z dużych tortilli wyciąć kółka za pomocą wykrawaczki lub nożem wokół położonej do góry dnem miseczki. Z każdej tortilli powinny wyjść 3 mniejsze kółka. Resztek tortilli nie wyrzucać! Można z nich przygotować np. chrupiący dodatek do sałatek.
 
                                            - Kółeczka ułożyć na leżącej do góry nogami kratce od piekarnika w taki sposób, żeby dwa pręty były pod tortillą, a otaczające nad (zobacz zdjęcia). Piekarnik nagrzać do 150st.C z termoobiegiem. Kratkę wsunąć częściowo do piekarnika i wtedy zaginać boki tortilli do dołu i ściskać lekko do środka, żeby utworzyć kształt muszelek do taco. Piec 7 minut, po czym wyłączyć i otworzyć piekarnik, żeby pozwolić łupinkom wystygnąć.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Łupiny do mini tacos pszennych
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 7 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Szybki i prosty sposób na przygotowanie łupinek pszennych do mini tacosów. Dzięki tej technice otrzymamy sztywne, ale kruche i delikatne łupinki do tacos, które z łatwością można nadziać dowolnym farszem.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Potrzebna będzie miseczka lub wykrawaczka o średnicy 10-11cm.
 
                                                    - Z dużych tortilli wyciąć kółka za pomocą wykrawaczki lub nożem wokół położonej do góry dnem miseczki. Z każdej tortilli powinny wyjść 3 mniejsze kółka. Resztek tortilli nie wyrzucać! Można z nich przygotować np. chrupiący dodatek do sałatek.
 
                                                    - Kółeczka ułożyć na leżącej do góry nogami kratce od piekarnika w taki sposób, żeby dwa pręty były pod tortillą, a otaczające nad (zobacz zdjęcia). Piekarnik nagrzać do 150st.C z termoobiegiem. Kratkę wsunąć częściowo do piekarnika i wtedy zaginać boki tortilli do dołu i ściskać lekko do środka, żeby utworzyć kształt muszelek do taco. Piec 7 minut, po czym wyłączyć i otworzyć piekarnik, żeby pozwolić łupinkom wystygnąć.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz