Łupiny do mini tacos pszennych

Łupiny do mini tacos pszennych

Półprodukty 29 Ostatnia aktualizacja: Aug 29, 2024 Utworzone: Aug 28, 2024
Łupiny do mini tacos pszennych Łupiny do mini tacos pszennych Łupiny do mini tacos pszennych
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas gotowania: 7 min.
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Szybki i prosty sposób na przygotowanie łupinek pszennych do mini tacosów. Dzięki tej technice otrzymamy sztywne, ale kruche i delikatne łupinki do tacos, które z łatwością można nadziać dowolnym farszem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Potrzebna będzie miseczka lub wykrawaczka o średnicy 10-11cm.
  2. Z dużych tortilli wyciąć kółka za pomocą wykrawaczki lub nożem wokół położonej do góry dnem miseczki. Z każdej tortilli powinny wyjść 3 mniejsze kółka. Resztek tortilli nie wyrzucać! Można z nich przygotować np. chrupiący dodatek do sałatek.
  3. Kółeczka ułożyć na leżącej do góry nogami kratce od piekarnika w taki sposób, żeby dwa pręty były pod tortillą, a otaczające nad (zobacz zdjęcia). Piekarnik nagrzać do 150st.C z termoobiegiem. Kratkę wsunąć częściowo do piekarnika i wtedy zaginać boki tortilli do dołu i ściskać lekko do środka, żeby utworzyć kształt muszelek do taco. Piec 7 minut, po czym wyłączyć i otworzyć piekarnik, żeby pozwolić łupinkom wystygnąć.

Łupiny do mini tacos pszennych



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas gotowania: 7 min.
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Szybki i prosty sposób na przygotowanie łupinek pszennych do mini tacosów. Dzięki tej technice otrzymamy sztywne, ale kruche i delikatne łupinki do tacos, które z łatwością można nadziać dowolnym farszem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Potrzebna będzie miseczka lub wykrawaczka o średnicy 10-11cm.
  2. Z dużych tortilli wyciąć kółka za pomocą wykrawaczki lub nożem wokół położonej do góry dnem miseczki. Z każdej tortilli powinny wyjść 3 mniejsze kółka. Resztek tortilli nie wyrzucać! Można z nich przygotować np. chrupiący dodatek do sałatek.
  3. Kółeczka ułożyć na leżącej do góry nogami kratce od piekarnika w taki sposób, żeby dwa pręty były pod tortillą, a otaczające nad (zobacz zdjęcia). Piekarnik nagrzać do 150st.C z termoobiegiem. Kratkę wsunąć częściowo do piekarnika i wtedy zaginać boki tortilli do dołu i ściskać lekko do środka, żeby utworzyć kształt muszelek do taco. Piec 7 minut, po czym wyłączyć i otworzyć piekarnik, żeby pozwolić łupinkom wystygnąć.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: