- Czas przygotowania: 1 min.
 
                        - Czas gotowania: 3 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Syrop cukrowy jest dziecinnie prosty do samodzielnego zrobienia. Zajmuje dosłownie chwilę, a za to ma bardzo wiele zastosowań. Wykorzystuje się go do przygotowania drinków, lemoniad, herbat mrożonych i wielu innych. Ja przygotowuję syrop w proporcji 1:1, a przechowuję w szklanej butelce w lodówce. Dzięki temu zawsze jest pod ręką.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Cukier i wodę umieścić w garnuszku o grubym dnie i podgrzewać na średniej mocy. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru, a następnie poczekać, aż syrop się zagotuje. Gotować minutę i wyłączyć grzanie. Przestudzony syrop jest gotowy do użytku.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Syrop cukrowy
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 1 min.
 
                            - Czas gotowania: 3 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Syrop cukrowy jest dziecinnie prosty do samodzielnego zrobienia. Zajmuje dosłownie chwilę, a za to ma bardzo wiele zastosowań. Wykorzystuje się go do przygotowania drinków, lemoniad, herbat mrożonych i wielu innych. Ja przygotowuję syrop w proporcji 1:1, a przechowuję w szklanej butelce w lodówce. Dzięki temu zawsze jest pod ręką.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Cukier i wodę umieścić w garnuszku o grubym dnie i podgrzewać na średniej mocy. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru, a następnie poczekać, aż syrop się zagotuje. Gotować minutę i wyłączyć grzanie. Przestudzony syrop jest gotowy do użytku.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz