- Czas przygotowania: 1 min.
- Czas gotowania: 3 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Syrop cukrowy jest dziecinnie prosty do samodzielnego zrobienia. Zajmuje dosłownie chwilę, a za to ma bardzo wiele zastosowań. Wykorzystuje się go do przygotowania drinków, lemoniad, herbat mrożonych i wielu innych. Ja przygotowuję syrop w proporcji 1:1, a przechowuję w szklanej butelce w lodówce. Dzięki temu zawsze jest pod ręką.
Składniki
Przygotowanie
- Cukier i wodę umieścić w garnuszku o grubym dnie i podgrzewać na średniej mocy. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru, a następnie poczekać, aż syrop się zagotuje. Gotować minutę i wyłączyć grzanie. Przestudzony syrop jest gotowy do użytku.
Syrop cukrowy
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 1 min.
- Czas gotowania: 3 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Syrop cukrowy jest dziecinnie prosty do samodzielnego zrobienia. Zajmuje dosłownie chwilę, a za to ma bardzo wiele zastosowań. Wykorzystuje się go do przygotowania drinków, lemoniad, herbat mrożonych i wielu innych. Ja przygotowuję syrop w proporcji 1:1, a przechowuję w szklanej butelce w lodówce. Dzięki temu zawsze jest pod ręką.
Składniki
Przygotowanie
- Cukier i wodę umieścić w garnuszku o grubym dnie i podgrzewać na średniej mocy. Mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru, a następnie poczekać, aż syrop się zagotuje. Gotować minutę i wyłączyć grzanie. Przestudzony syrop jest gotowy do użytku.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz