Kruszonka

Kruszonka

Półprodukty 25 Ostatnia aktualizacja: Sep 23, 2024 Utworzone: Sep 23, 2024
Kruszonka Kruszonka
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: -
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
  2. Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.

Kruszonka



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 5 min.
  • Czas gotowania: -
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
  2. Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: