- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.
Składniki
Przygotowanie
- Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
- Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.
Kruszonka
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.
Składniki
Przygotowanie
- Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
- Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz