- Czas przygotowania: 5 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
 
                                            - Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Kruszonka
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 5 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Słodka, chrupiąca kruszonka na wierzchu wypieków automatycznie wynosi je na wyższy poziom. A potrzeba tylko 3 składników i kilku minut, żeby ją przygotować.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Mąkę i cukier wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone w małe kawałki. Rozcierać masło z suchymi składnikami między palcami, aż całość będzie mieć grudkową strukturę, a pod naciskiem będzie się zlepiać w kulę. Nie powinno zostać w ogóle sypkiej mąki.
 
                                                    - Tak przygotowaną kruszonką posypywać przed pieczeniem ciasta, słodkie bułeczki itp.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz