- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Prosty dodatek do sałatek lub chrupiąca przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. To także świetny sposób na zużycie skrawków z tortilli, które zostają np. po przygotowaniu łupinek do tacos.
Składniki
Przygotowanie
- Tortille pokroić lub porwać w kawałki o wymiarach 3-5cm. Rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC (z termoobiegiem) 3-4 minuty. Wyciągnąć i przestudzić. Gotowymi chipsami można dekorować sałatki lub podawać z różnymi dipami.
Chipsy z tortilli do sałatek
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 5 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Prosty dodatek do sałatek lub chrupiąca przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. To także świetny sposób na zużycie skrawków z tortilli, które zostają np. po przygotowaniu łupinek do tacos.
Składniki
Przygotowanie
- Tortille pokroić lub porwać w kawałki o wymiarach 3-5cm. Rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC (z termoobiegiem) 3-4 minuty. Wyciągnąć i przestudzić. Gotowymi chipsami można dekorować sałatki lub podawać z różnymi dipami.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz