- Czas przygotowania: 15 - 20 min
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Zielona salsa rodem z meksyku, którą pokochał cały świat. Chociaż guacamole wydaje się proste, to, żeby smakowało naprawdę dobrze, wymaga odpowiedniego przygotowania. Moja wersja zawiera małą niespodziankę, której nie spodziewalibyście się w tradycyjnym guacamole, ale która podbija smak całości. Zapraszam do wypróbowania.
Składniki
Przygotowanie
- Awokado przekroić na pół, obrać i wyjąć z niego pestkę. Pokroić na kawałki i wrzucić do miski, a następnie rozgnieść widelcem na pastę.
- Cebulę drobno posiekać, pomidora pokroić w kosteczkę i dodać do awokado razem z sokiem z limonki i parmezanem. Następnie dodać przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.
- Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, żeby smaki się połączyły i podawać z ulubionymi dodatkami.
(Nie)tradycyjne guacamole
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 15 - 20 min
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Zielona salsa rodem z meksyku, którą pokochał cały świat. Chociaż guacamole wydaje się proste, to, żeby smakowało naprawdę dobrze, wymaga odpowiedniego przygotowania. Moja wersja zawiera małą niespodziankę, której nie spodziewalibyście się w tradycyjnym guacamole, ale która podbija smak całości. Zapraszam do wypróbowania.
Składniki
Przygotowanie
- Awokado przekroić na pół, obrać i wyjąć z niego pestkę. Pokroić na kawałki i wrzucić do miski, a następnie rozgnieść widelcem na pastę.
- Cebulę drobno posiekać, pomidora pokroić w kosteczkę i dodać do awokado razem z sokiem z limonki i parmezanem. Następnie dodać przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać.
- Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, żeby smaki się połączyły i podawać z ulubionymi dodatkami.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz