- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Pyszna pasta nie tylko dla fanów ryb. Ma wyrazisty smak, a dodatkowi ogórków kwaszonych i cebuli zawdzięcza ciekawą strukturę. Koniecznie przygotujcie z nią mini kanapki, np. z bagietką lub ciemnym pieczywem. Doskonale smakuje sama lub z dodatkiem rzodkiewki.
Składniki
Przygotowanie
- Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić. W misce do tuńczyka dodać musztardę, majonez i ketchup do uzyskania pasty o konsystencji gęstej, ale dającej się rozsmarować na kanapce.
- Jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do pasty.
- Na koniec dodać pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i cebulę i wszystko dokładnie wymieszać.
Pasta z tuńczyka do kanapek
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Pyszna pasta nie tylko dla fanów ryb. Ma wyrazisty smak, a dodatkowi ogórków kwaszonych i cebuli zawdzięcza ciekawą strukturę. Koniecznie przygotujcie z nią mini kanapki, np. z bagietką lub ciemnym pieczywem. Doskonale smakuje sama lub z dodatkiem rzodkiewki.
Składniki
Przygotowanie
- Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić. W misce do tuńczyka dodać musztardę, majonez i ketchup do uzyskania pasty o konsystencji gęstej, ale dającej się rozsmarować na kanapce.
- Jajka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do pasty.
- Na koniec dodać pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i cebulę i wszystko dokładnie wymieszać.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz