- Czas przygotowania: 20 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Świeża czerwona salsa stanowi doskonały dodatek do nachosów, tacos, quesadillas i wielu innych przekąsek. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt końcowy zdecydowanie przewyższa wszelkie gotowe salsy w słoikach. Ponadto dzięki przygotowaniu całości od podstaw, można łatwo dozować ostrość, odpowiednio zwiększając lub zmniejszając ilość ostrej papryki.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Z pomidorów wykroić pestki. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski, posolić i odstawić na 10 minut.
 
                                            - Po tym czasie odcedzić wodę, która wyszła z warzyw pod wpływem soli.
 
                                            - Dodać do warzyw sok z limonki, przyprawy oraz przecier pomidorowy. Wszystko wymieszać i za pomocą blendera ręcznego zblendować częściowo tak, by mniej więcej połowa warzyw zachowała strukturę.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Warzywna czerwona salsa
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 20 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Świeża czerwona salsa stanowi doskonały dodatek do nachosów, tacos, quesadillas i wielu innych przekąsek. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt końcowy zdecydowanie przewyższa wszelkie gotowe salsy w słoikach. Ponadto dzięki przygotowaniu całości od podstaw, można łatwo dozować ostrość, odpowiednio zwiększając lub zmniejszając ilość ostrej papryki.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Z pomidorów wykroić pestki. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski, posolić i odstawić na 10 minut.
 
                                                    - Po tym czasie odcedzić wodę, która wyszła z warzyw pod wpływem soli.
 
                                                    - Dodać do warzyw sok z limonki, przyprawy oraz przecier pomidorowy. Wszystko wymieszać i za pomocą blendera ręcznego zblendować częściowo tak, by mniej więcej połowa warzyw zachowała strukturę.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz