- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Pomysł na ciekawie podaną zieloną fasolkę. Pasta na bazie majonezu z sezamem nadaje temu niepozornemu warzywu nowego charakteru. Ta prosta przystawka będzie doskonałym uzupełnieniem świątecznego stołu.
Składniki
Przygotowanie
- Fasolkę włożyć do lekko osolonej, gotującej się wody i gotować 3-4 minuty od momentu ponownego zagotowania. Przełożyć od razu do miski z zimną wodą i zostawić na parę minut. Następnie przełożyć na talerz i poczekać, aż trochę przeschnie.
- Sezam uprażyć na suchej patelni, aż zrobi się w większości złocistobrązowy. Wsypać do misy moździerza i ugnieść częściowo tak, żeby mniej więcej połowa ziaren była jeszcze w całości.
- Połączyć z sosem sojowym, majonezem i cukrem i dokładnie wymieszać. Fasolkę włożyć do miseczki i polać przygotowaną pastą. Wymieszać, aż cała się nią pokryje.
Zielona fasolka z sezamem
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: 3-4 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Pomysł na ciekawie podaną zieloną fasolkę. Pasta na bazie majonezu z sezamem nadaje temu niepozornemu warzywu nowego charakteru. Ta prosta przystawka będzie doskonałym uzupełnieniem świątecznego stołu.
Składniki
Przygotowanie
- Fasolkę włożyć do lekko osolonej, gotującej się wody i gotować 3-4 minuty od momentu ponownego zagotowania. Przełożyć od razu do miski z zimną wodą i zostawić na parę minut. Następnie przełożyć na talerz i poczekać, aż trochę przeschnie.
- Sezam uprażyć na suchej patelni, aż zrobi się w większości złocistobrązowy. Wsypać do misy moździerza i ugnieść częściowo tak, żeby mniej więcej połowa ziaren była jeszcze w całości.
- Połączyć z sosem sojowym, majonezem i cukrem i dokładnie wymieszać. Fasolkę włożyć do miseczki i polać przygotowaną pastą. Wymieszać, aż cała się nią pokryje.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz