- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Pomysł na ciekawie podaną zieloną fasolkę. Pasta na bazie majonezu z sezamem nadaje temu niepozornemu warzywu nowego charakteru. Ta prosta przystawka będzie doskonałym uzupełnieniem świątecznego stołu.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Fasolkę włożyć do lekko osolonej, gotującej się wody i gotować 3-4 minuty od momentu ponownego zagotowania. Przełożyć od razu do miski z zimną wodą i zostawić na parę minut. Następnie przełożyć na talerz i poczekać, aż trochę przeschnie.
 
                                            - Sezam uprażyć na suchej patelni, aż zrobi się w większości złocistobrązowy. Wsypać do misy moździerza i ugnieść częściowo tak, żeby mniej więcej połowa ziaren była jeszcze w całości.
 
                                            - Połączyć z sosem sojowym, majonezem i cukrem i dokładnie wymieszać. Fasolkę włożyć do miseczki i polać przygotowaną pastą. Wymieszać, aż cała się nią pokryje.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Zielona fasolka z sezamem
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Pomysł na ciekawie podaną zieloną fasolkę. Pasta na bazie majonezu z sezamem nadaje temu niepozornemu warzywu nowego charakteru. Ta prosta przystawka będzie doskonałym uzupełnieniem świątecznego stołu.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Fasolkę włożyć do lekko osolonej, gotującej się wody i gotować 3-4 minuty od momentu ponownego zagotowania. Przełożyć od razu do miski z zimną wodą i zostawić na parę minut. Następnie przełożyć na talerz i poczekać, aż trochę przeschnie.
 
                                                    - Sezam uprażyć na suchej patelni, aż zrobi się w większości złocistobrązowy. Wsypać do misy moździerza i ugnieść częściowo tak, żeby mniej więcej połowa ziaren była jeszcze w całości.
 
                                                    - Połączyć z sosem sojowym, majonezem i cukrem i dokładnie wymieszać. Fasolkę włożyć do miseczki i polać przygotowaną pastą. Wymieszać, aż cała się nią pokryje.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz