- Czas przygotowania: 45 min.
 
                        - Czas gotowania: 20 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                                                Średni                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Wegetariańska przekąska inspirowana kuchnią półwyspu bałkańskiego. Smak pieczonych warzyw i hummusu dopełnia orzeźwiający sos na bazie jogurtu i soku z limonki. A wszystko to w wygodnej formie wrapa z tortilli.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Piekarnik nagrzać do 200st.C. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, marchew obrać i pokroić w podłużne plasterki, a ząbki czosnku obrać, pokroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Wszystkie warzywa wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia , skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Piec 20 minut, w połowie pieczenia wymieszać.
 
                                            - Fetę pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z przyprawą do tzatziki i sokiem z limonki.
 
                                            - Tortille smarować hummusem, następnie 1-2 łyżeczkami sosu. Na środku układać paski warzyw i posypać je fetą. Placki zwijać z bokami zawiniętymi do środka. Kroić pod lekkim skosem na 3-5 części, według upodobania.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Tortille z pieczonymi warzywami
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 45 min.
 
                            - Czas gotowania: 20 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                                                        Średni                                                                    
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Wegetariańska przekąska inspirowana kuchnią półwyspu bałkańskiego. Smak pieczonych warzyw i hummusu dopełnia orzeźwiający sos na bazie jogurtu i soku z limonki. A wszystko to w wygodnej formie wrapa z tortilli.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Piekarnik nagrzać do 200st.C. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, marchew obrać i pokroić w podłużne plasterki, a ząbki czosnku obrać, pokroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Wszystkie warzywa wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia , skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Piec 20 minut, w połowie pieczenia wymieszać.
 
                                                    - Fetę pokruszyć lub pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z przyprawą do tzatziki i sokiem z limonki.
 
                                                    - Tortille smarować hummusem, następnie 1-2 łyżeczkami sosu. Na środku układać paski warzyw i posypać je fetą. Placki zwijać z bokami zawiniętymi do środka. Kroić pod lekkim skosem na 3-5 części, według upodobania.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz