- Czas przygotowania: 40 min.
 
                        - Czas gotowania: ok. 10 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Roladki z tortilli to propozycja uniwersalna – mało kto nie skusi się przynajmniej na jeden kawałek. To idealna przekąska na parę kęsów, którą szybko się przygotowuje, a wygląda naprawdę ładnie. Tym razem proponuję wam wersję z pieczoną dynią i kurczakiem w przyprawie garam masala. Smaki doskonale się zgrywają, tworząc ciekawą kompozycję, a przyjemną strukturę zapewniają chrupiące pestki dyni.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Kurczaka oczyścić, posolić z każdej strony i przyprawić przyprawą garam masala. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć kurczaka i smażyć pod przykryciem, na średniowysokiej mocy po 5 minut z obu stron. Nakroić w najgrubszym miejscu, żeby sprawdzić, czy mięso jest dosmażone. Jeśli tak, zdjąć z patelni i przykryć na kilka minut, żeby odpoczęło. Jeśli nie, smażyć jeszcze ok. 2 minuty i sprawdzić ponownie. Usmażonego kurczaka pokroić pod ukosem w plastry o grubości 0,5cm.
 
                                            - Dynię pokroić w paski grubości 1cm.
 
                                            - Pestki uprażyć na suchej patelni – 1-2 minuty na wysokiej mocy, mieszając co chwilę, aż zrobią się aromatyczne.
 
                                            - Każdą tortillę posmarować ¼ serka śmietankowego, z brzegu ułożyć wzdłuż parę plastrów kurczaka, na to wyłożyć paski dyni i posypać pestkami. Całość zawinąć w rulon i pokroić na ukos w kawałki o grubości 2-3cm.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Tortille z pieczoną dynią
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 40 min.
 
                            - Czas gotowania: ok. 10 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Roladki z tortilli to propozycja uniwersalna – mało kto nie skusi się przynajmniej na jeden kawałek. To idealna przekąska na parę kęsów, którą szybko się przygotowuje, a wygląda naprawdę ładnie. Tym razem proponuję wam wersję z pieczoną dynią i kurczakiem w przyprawie garam masala. Smaki doskonale się zgrywają, tworząc ciekawą kompozycję, a przyjemną strukturę zapewniają chrupiące pestki dyni.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Kurczaka oczyścić, posolić z każdej strony i przyprawić przyprawą garam masala. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć kurczaka i smażyć pod przykryciem, na średniowysokiej mocy po 5 minut z obu stron. Nakroić w najgrubszym miejscu, żeby sprawdzić, czy mięso jest dosmażone. Jeśli tak, zdjąć z patelni i przykryć na kilka minut, żeby odpoczęło. Jeśli nie, smażyć jeszcze ok. 2 minuty i sprawdzić ponownie. Usmażonego kurczaka pokroić pod ukosem w plastry o grubości 0,5cm.
 
                                                    - Dynię pokroić w paski grubości 1cm.
 
                                                    - Pestki uprażyć na suchej patelni – 1-2 minuty na wysokiej mocy, mieszając co chwilę, aż zrobią się aromatyczne.
 
                                                    - Każdą tortillę posmarować ¼ serka śmietankowego, z brzegu ułożyć wzdłuż parę plastrów kurczaka, na to wyłożyć paski dyni i posypać pestkami. Całość zawinąć w rulon i pokroić na ukos w kawałki o grubości 2-3cm.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz