- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Ciekawa alternatywa dla chipsów i chrupków. Serowe kółeczka przygotowuje się bardzo szybko, trzeba tylko poczekać, żeby wystygły i zrobiły się chrupiące. Upieczcie je tego samego dnia, którego chcecie je podać, ponieważ później robią się nieświeże. W mojej wersji są z chili, ale możecie też wypróbować inne przyprawy dla urozmaicenia.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać przyprawami i dokładnie wymieszać.
 
                                            - Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg + grzanie od góry). Nabierać porcje sera o masie 2-4g (ok. pół łyżeczki), lekko ścisnąć między palcami, żeby trochę się skleił i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między nimi kilka centymetrów odstępu.
 
                                            - Wstawić na najwyższy poziom piekarnika i piec 3-4 minuty, aż ser całkowicie się stopi, a brzegi będą przypieczone na brązowozłoty kolor. Wyjąć i poczekać, aż wystygną i nabiorą chrupkiej konsystencji.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Serowe kółeczka chili
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Ciekawa alternatywa dla chipsów i chrupków. Serowe kółeczka przygotowuje się bardzo szybko, trzeba tylko poczekać, żeby wystygły i zrobiły się chrupiące. Upieczcie je tego samego dnia, którego chcecie je podać, ponieważ później robią się nieświeże. W mojej wersji są z chili, ale możecie też wypróbować inne przyprawy dla urozmaicenia.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać przyprawami i dokładnie wymieszać.
 
                                                    - Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg + grzanie od góry). Nabierać porcje sera o masie 2-4g (ok. pół łyżeczki), lekko ścisnąć między palcami, żeby trochę się skleił i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między nimi kilka centymetrów odstępu.
 
                                                    - Wstawić na najwyższy poziom piekarnika i piec 3-4 minuty, aż ser całkowicie się stopi, a brzegi będą przypieczone na brązowozłoty kolor. Wyjąć i poczekać, aż wystygną i nabiorą chrupkiej konsystencji.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz