Serowe kółeczka chili

Serowe kółeczka chili

Przekąski 26 Ostatnia aktualizacja: Sep 25, 2024 Utworzone: Sep 25, 2024
Serowe kółeczka chili Serowe kółeczka chili Serowe kółeczka chili
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas gotowania: 3-4 min.
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Ciekawa alternatywa dla chipsów i chrupków. Serowe kółeczka przygotowuje się bardzo szybko, trzeba tylko poczekać, żeby wystygły i zrobiły się chrupiące. Upieczcie je tego samego dnia, którego chcecie je podać, ponieważ później robią się nieświeże. W mojej wersji są z chili, ale możecie też wypróbować inne przyprawy dla urozmaicenia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać przyprawami i dokładnie wymieszać.
  2. Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg + grzanie od góry). Nabierać porcje sera o masie 2-4g (ok. pół łyżeczki), lekko ścisnąć między palcami, żeby trochę się skleił i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między nimi kilka centymetrów odstępu.
  3. Wstawić na najwyższy poziom piekarnika i piec 3-4 minuty, aż ser całkowicie się stopi, a brzegi będą przypieczone na brązowozłoty kolor. Wyjąć i poczekać, aż wystygną i nabiorą chrupkiej konsystencji.

Serowe kółeczka chili



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Czas gotowania: 3-4 min.
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Ciekawa alternatywa dla chipsów i chrupków. Serowe kółeczka przygotowuje się bardzo szybko, trzeba tylko poczekać, żeby wystygły i zrobiły się chrupiące. Upieczcie je tego samego dnia, którego chcecie je podać, ponieważ później robią się nieświeże. W mojej wersji są z chili, ale możecie też wypróbować inne przyprawy dla urozmaicenia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać przyprawami i dokładnie wymieszać.
  2. Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg + grzanie od góry). Nabierać porcje sera o masie 2-4g (ok. pół łyżeczki), lekko ścisnąć między palcami, żeby trochę się skleił i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między nimi kilka centymetrów odstępu.
  3. Wstawić na najwyższy poziom piekarnika i piec 3-4 minuty, aż ser całkowicie się stopi, a brzegi będą przypieczone na brązowozłoty kolor. Wyjąć i poczekać, aż wystygną i nabiorą chrupkiej konsystencji.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: