- Czas przygotowania: 4 godz.
 
                        - Czas gotowania: 7 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Schab po warszawsku to gratka dla fanów mięs w galarecie. Jest jednocześnie wyrazisty i tak delikatny, że rozpływa się w ustach. W sam raz nada się jako przystawka na wesela, chrzciny i inne zasiadane imprezy. Najlepiej podawać go z wyborem pieczywa.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Jajko ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody i wstawić do grzania, po zagotowaniu gotować 7 minut, po czym zalać zimną wodą. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
 
                                            - Wymieszać z serkiem chrzanowym. Dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
                                            - Żelatynę zalać 2 łyżeczkami zimnej wody. Odstawić do stężenia, a następnie roztopić w ciepłym bulionie. Całość doprawić cukrem i octem i zostawić do przestygnięcia.
 
                                            - W tym czasie nakładać po około 1,5 łyżki farszu na każdy plaster schabu. Zginać plastry na pół i układać obok siebie w płytkim półmisku. Obok można ułożyć ulubione warzywa, np. kukurydzę, groszek, paprykę.
 
                                            - Przestudzonym bulionem, który zaczyna już tężeć (można go wcześniej wstawić do lodówki i co jakieś 10-15 minut sprawdzać konsystencję) polać schab. Całość wstawić do lodówki na minimum 3-4 godziny, żeby galareta stężała. Przystroić rzodkiewkami i serwować.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Schab po warszawsku
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 4 godz.
 
                            - Czas gotowania: 7 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Schab po warszawsku to gratka dla fanów mięs w galarecie. Jest jednocześnie wyrazisty i tak delikatny, że rozpływa się w ustach. W sam raz nada się jako przystawka na wesela, chrzciny i inne zasiadane imprezy. Najlepiej podawać go z wyborem pieczywa.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Jajko ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody i wstawić do grzania, po zagotowaniu gotować 7 minut, po czym zalać zimną wodą. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
 
                                                    - Wymieszać z serkiem chrzanowym. Dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
                                                    - Żelatynę zalać 2 łyżeczkami zimnej wody. Odstawić do stężenia, a następnie roztopić w ciepłym bulionie. Całość doprawić cukrem i octem i zostawić do przestygnięcia.
 
                                                    - W tym czasie nakładać po około 1,5 łyżki farszu na każdy plaster schabu. Zginać plastry na pół i układać obok siebie w płytkim półmisku. Obok można ułożyć ulubione warzywa, np. kukurydzę, groszek, paprykę.
 
                                                    - Przestudzonym bulionem, który zaczyna już tężeć (można go wcześniej wstawić do lodówki i co jakieś 10-15 minut sprawdzać konsystencję) polać schab. Całość wstawić do lodówki na minimum 3-4 godziny, żeby galareta stężała. Przystroić rzodkiewkami i serwować.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz