- Czas przygotowania: 30 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Lekka sałatka na bazie gotowej mieszanki zielonych listków. Jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Dzięki dodatkowi prażonych pistacji i grzanek ma ciekawą teksturę, a marynowana cebula nadaje jej wyrazistości. Mięso z indyka można przygotować np. według mojego przepisu, ale można też zastąpić je piersią z kurczaka, którą piecze się dużo szybciej.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Olej, wodę, ocet, cukier, musztardę i sos sałatkowy dokładnie wymieszać i odstawić.
 
                                            - Do płytkiej, szerokiej miski wsypać mieszankę listków. Dorzucić do nich pokrojoną w drobną kosteczkę fetę oraz odsączoną z zalewy cebulę.
 
                                            - Pistacje obrać z łupinek i posiekać nożem na mniejsze kawałki. Dosypać do sałatki. Całość polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
 
                                            - Pierś z indyka pokroić w cienkie plasterki o wymiarach mniej więcej 5x2cm i ułożyć na wierzchu sałatki.
 
                                            - Pieczywo tostowe pokroić w kosteczkę i rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st.C na 3 minuty. Po tym czasie przemieszać i wstawić na kolejne 3 minuty. Częścią przygotowanych grzanek posypać wierzch sałatki dla dekoracji, a resztę podać oddzielnie, aby nie namiękły.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka na młodych listkach z indykiem
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 30 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Lekka sałatka na bazie gotowej mieszanki zielonych listków. Jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Dzięki dodatkowi prażonych pistacji i grzanek ma ciekawą teksturę, a marynowana cebula nadaje jej wyrazistości. Mięso z indyka można przygotować np. według mojego przepisu, ale można też zastąpić je piersią z kurczaka, którą piecze się dużo szybciej.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Olej, wodę, ocet, cukier, musztardę i sos sałatkowy dokładnie wymieszać i odstawić.
 
                                                    - Do płytkiej, szerokiej miski wsypać mieszankę listków. Dorzucić do nich pokrojoną w drobną kosteczkę fetę oraz odsączoną z zalewy cebulę.
 
                                                    - Pistacje obrać z łupinek i posiekać nożem na mniejsze kawałki. Dosypać do sałatki. Całość polać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
 
                                                    - Pierś z indyka pokroić w cienkie plasterki o wymiarach mniej więcej 5x2cm i ułożyć na wierzchu sałatki.
 
                                                    - Pieczywo tostowe pokroić w kosteczkę i rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st.C na 3 minuty. Po tym czasie przemieszać i wstawić na kolejne 3 minuty. Częścią przygotowanych grzanek posypać wierzch sałatki dla dekoracji, a resztę podać oddzielnie, aby nie namiękły.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz