- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Bardzo prosta, ale też bardzo smaczna przystawka dla fanów ryb. Roladki nadziewane są puszystym serkiem chrzanowym, który świetnie współgra ze smakiem łososia i nadaje im wyrazistości. U nas zawsze pojawiają się na wigilijnym stole.
Składniki
Przygotowanie
- Płaty z łososia rozdzielić, uważając, żeby nie porwać ich na małe kawałki. Każdy płat przekroić na 2 lub 3 części na mniejsze prostokątne płaty o wymiarach mniej więcej 3x6cm.
- Nakładać 1/2-1 łyżeczki serka na jeden z węższych końców każdego płata i zawijać w roladki.
- Gotowe roladki skropić obficie sokiem z cytryny.
Roladki z łososia z serkiem chrzanowym
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Bardzo prosta, ale też bardzo smaczna przystawka dla fanów ryb. Roladki nadziewane są puszystym serkiem chrzanowym, który świetnie współgra ze smakiem łososia i nadaje im wyrazistości. U nas zawsze pojawiają się na wigilijnym stole.
Składniki
Przygotowanie
- Płaty z łososia rozdzielić, uważając, żeby nie porwać ich na małe kawałki. Każdy płat przekroić na 2 lub 3 części na mniejsze prostokątne płaty o wymiarach mniej więcej 3x6cm.
- Nakładać 1/2-1 łyżeczki serka na jeden z węższych końców każdego płata i zawijać w roladki.
- Gotowe roladki skropić obficie sokiem z cytryny.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz