- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 25 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Bardzo prosta, ale bardzo smaczna przekąska dla każdego. Ziemniaki są jednym z najbardziej wszechstronnych składników, można z nich przygotować dziesiątki różnych dań i przekąsek i właściwie nigdy nie zawodzą. Koniecznie spróbuj tego przepisu na chrupiące, pieczone ziemniaczki w ziołach, żeby przekonać się, jakie są pyszne. 
Polecam podawać je z sosem tzatziki lub czosnkowym.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Ziemniaki obrać lub dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Przekroić w poprzek na pół I dalej w ósemki. Najłatwiej jest to zrobić opierając ziemniaka na powierzchni przekroju i krojąc go od góry na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę jeszcze na pół.
 
                                            - Wrzucić pokrojone ziemniaki do miski, polać oliwą, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać tak, by wszystkie były równomiernie pokryte.
 
                                            - Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg). Łódeczki rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia w taki sposób, żeby były między nimi jak największe odstępy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przemieszać je dokładnie i wstawić na kolejne 10 minut, aż będą złociście brązowe i chrupkie z wierzchu.
 
                                            - Najlepiej podawać prosto z piekarnika lub odgrzane na suchej patelni.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Pieczone ziemniaczki w ziołach
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 25 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Bardzo prosta, ale bardzo smaczna przekąska dla każdego. Ziemniaki są jednym z najbardziej wszechstronnych składników, można z nich przygotować dziesiątki różnych dań i przekąsek i właściwie nigdy nie zawodzą. Koniecznie spróbuj tego przepisu na chrupiące, pieczone ziemniaczki w ziołach, żeby przekonać się, jakie są pyszne. 
Polecam podawać je z sosem tzatziki lub czosnkowym.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Ziemniaki obrać lub dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Przekroić w poprzek na pół I dalej w ósemki. Najłatwiej jest to zrobić opierając ziemniaka na powierzchni przekroju i krojąc go od góry na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę jeszcze na pół.
 
                                                    - Wrzucić pokrojone ziemniaki do miski, polać oliwą, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać tak, by wszystkie były równomiernie pokryte.
 
                                                    - Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg). Łódeczki rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia w taki sposób, żeby były między nimi jak największe odstępy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przemieszać je dokładnie i wstawić na kolejne 10 minut, aż będą złociście brązowe i chrupkie z wierzchu.
 
                                                    - Najlepiej podawać prosto z piekarnika lub odgrzane na suchej patelni.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz