- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 20 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Absolutny hit każdej imprezy! Wyraziste, wyczuwalnie pikantne papryczki nadziewane delikatnym kremowym serkiem i otoczone spieczonym na chrupko boczkiem po prostu rozpływają się w ustach. Polecam zrobić naprawdę dużą porcję, bo znikają w okamgnieniu!
Składniki
Przygotowanie
- Papryczki przekroić wzdłuż na pół, odkroić ogonki i wyciągnąć gniazda nasienne z pestkami.
- Każdą połówkę wypełnić serkiem, a następnie owinąć całym lub połową plasterka boczku (zależnie od wielkości papryczki). Wolną końcówkę plasterka najlepiej jest zawinąć na spód papryczki.
- Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg) i piec papryczki przez 20 minut. Po wyjęciu przestudzić minimum 10 minut. Podawać ciepłe lub na zimno.
Papryczki w boczku
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 20 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Absolutny hit każdej imprezy! Wyraziste, wyczuwalnie pikantne papryczki nadziewane delikatnym kremowym serkiem i otoczone spieczonym na chrupko boczkiem po prostu rozpływają się w ustach. Polecam zrobić naprawdę dużą porcję, bo znikają w okamgnieniu!
Składniki
Przygotowanie
- Papryczki przekroić wzdłuż na pół, odkroić ogonki i wyciągnąć gniazda nasienne z pestkami.
- Każdą połówkę wypełnić serkiem, a następnie owinąć całym lub połową plasterka boczku (zależnie od wielkości papryczki). Wolną końcówkę plasterka najlepiej jest zawinąć na spód papryczki.
- Piekarnik nagrzać do 200st.C (termoobieg) i piec papryczki przez 20 minut. Po wyjęciu przestudzić minimum 10 minut. Podawać ciepłe lub na zimno.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz