- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Orzeźwiająca, kwaśno-słodka, z wyczuwalnym smakiem kwiatów czarnego bzu i aromatem limonki. Ta lemoniada doskonale uzupełni poczęstunek na imprezie. W celu przygotowania bardziej lub mniej słodkiego napoju, należy odpowiednio zwiększać lub zmniejszać ilość dodawanego syropu cukrowego, pozostawiając taką samą ilość syropu z kwiatów bzu.
Składniki
Przygotowanie
- Cytryny i limonki dokładnie wyszorować i zrolować. Przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok przelać przez sitko do dużego naczynia, np. dzbanka. Dodać syrop z kwiatów czarnego bzu i syrop cukrowy, a na koniec dolać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z lodem.
Lemoniada z syropem z kwiatów czarnego bzu
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Orzeźwiająca, kwaśno-słodka, z wyczuwalnym smakiem kwiatów czarnego bzu i aromatem limonki. Ta lemoniada doskonale uzupełni poczęstunek na imprezie. W celu przygotowania bardziej lub mniej słodkiego napoju, należy odpowiednio zwiększać lub zmniejszać ilość dodawanego syropu cukrowego, pozostawiając taką samą ilość syropu z kwiatów bzu.
Składniki
Przygotowanie
- Cytryny i limonki dokładnie wyszorować i zrolować. Przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok przelać przez sitko do dużego naczynia, np. dzbanka. Dodać syrop z kwiatów czarnego bzu i syrop cukrowy, a na koniec dolać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z lodem.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz