- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Orzeźwiająca, kwaśno-słodka, z wyczuwalnym smakiem kwiatów czarnego bzu i aromatem limonki. Ta lemoniada doskonale uzupełni poczęstunek na imprezie. W celu przygotowania bardziej lub mniej słodkiego napoju, należy odpowiednio zwiększać lub zmniejszać ilość dodawanego syropu cukrowego, pozostawiając taką samą ilość syropu z kwiatów bzu.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Cytryny i limonki dokładnie wyszorować i zrolować. Przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok przelać przez sitko do dużego naczynia, np. dzbanka. Dodać syrop z kwiatów czarnego bzu i syrop cukrowy, a na koniec dolać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z lodem.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Lemoniada z syropem z kwiatów czarnego bzu
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Orzeźwiająca, kwaśno-słodka, z wyczuwalnym smakiem kwiatów czarnego bzu i aromatem limonki. Ta lemoniada doskonale uzupełni poczęstunek na imprezie. W celu przygotowania bardziej lub mniej słodkiego napoju, należy odpowiednio zwiększać lub zmniejszać ilość dodawanego syropu cukrowego, pozostawiając taką samą ilość syropu z kwiatów bzu.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Cytryny i limonki dokładnie wyszorować i zrolować. Przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok przelać przez sitko do dużego naczynia, np. dzbanka. Dodać syrop z kwiatów czarnego bzu i syrop cukrowy, a na koniec dolać wodę. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z lodem.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz