- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 2-3 godz.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Smoothie i drink - połączenie doskonałe na gorące lato. W tej mrożonej pina coladzie dominują wyraźne nuty ananasa z kokosowym tłem. Mocno orzeźwia i chłodzi. Sprawdzi się jako lekki deser po grillu lub alkoholowy dodatek do imprezy w ogrodzie.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Ananasa pokroić w kosteczkę i włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny.
 
                                            - Po tym czasie w kielichu blendera z ostrzami do kruszenia lodu umieścić kostki lodu i bardzo dokładnie pokruszyć. Jeśli na tym etapie lód zostanie w zbyt dużych kawałkach, później prawdopodobnie nie uda się już go rozdrobnić.
 
                                            - Dodać ananasa i ponownie zblendować. Na koniec wlać mleczko kokosowe, rum i Malibu. Zblendować ostatni raz i przelać do kieliszka.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Pina colada mrożona
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 2-3 godz.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Smoothie i drink - połączenie doskonałe na gorące lato. W tej mrożonej pina coladzie dominują wyraźne nuty ananasa z kokosowym tłem. Mocno orzeźwia i chłodzi. Sprawdzi się jako lekki deser po grillu lub alkoholowy dodatek do imprezy w ogrodzie.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Ananasa pokroić w kosteczkę i włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny.
 
                                                    - Po tym czasie w kielichu blendera z ostrzami do kruszenia lodu umieścić kostki lodu i bardzo dokładnie pokruszyć. Jeśli na tym etapie lód zostanie w zbyt dużych kawałkach, później prawdopodobnie nie uda się już go rozdrobnić.
 
                                                    - Dodać ananasa i ponownie zblendować. Na koniec wlać mleczko kokosowe, rum i Malibu. Zblendować ostatni raz i przelać do kieliszka.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz