Koreczki z zielonymi oliwkami

Koreczki z zielonymi oliwkami

Przekąski 89 Ostatnia aktualizacja: Jun 23, 2024 Utworzone: Jun 23, 2024
Koreczki z zielonymi oliwkami Koreczki z zielonymi oliwkami Koreczki z zielonymi oliwkami
  • Czas przygotowania: 15-20 min.
  • Czas gotowania: -
  • Trudność: Łatwy
Drukuj

Pyszna i bardzo prosta przekąska, którą przygotujecie w kilkanaście minut. Polecam wykorzystać oliwki hiszpańskie lub greckie. Zwróćcie też uwagę na świeżość bagietki, żeby była atrakcyjnie chrupiąca. W koreczkach można zastosować także inny twardy, słony ser, ale moją ulubioną opcją jest właśnie Parmigiano Reggiano, jest on też dość łatwo dostępny w wielu sklepach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ser pokroić w kostkę o boku 1-1,5cm. Bułkę pokroić w plastry o grubości 1cm, a następnie każdy z nich na ćwiartki. Oliwki wyłowić z zalewy i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Składniki nabijać na wykałaczki tak, żeby kawałek sera zawsze był pośrodku.
    *Podpowiedź: Przy nabijaniu sera na wykałaczkę, warto ścisnąć go delikatnie ze wszystkich boków, żeby zmniejszyć ryzyko jego rozpadnięcia się pod jej naporem.

Koreczki z zielonymi oliwkami



  • Porcja dla: -
  • Czas przygotowania: 15-20 min.
  • Czas gotowania: -
  • Kalorie: -
  • Trudność: Łatwy

Pyszna i bardzo prosta przekąska, którą przygotujecie w kilkanaście minut. Polecam wykorzystać oliwki hiszpańskie lub greckie. Zwróćcie też uwagę na świeżość bagietki, żeby była atrakcyjnie chrupiąca. W koreczkach można zastosować także inny twardy, słony ser, ale moją ulubioną opcją jest właśnie Parmigiano Reggiano, jest on też dość łatwo dostępny w wielu sklepach.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ser pokroić w kostkę o boku 1-1,5cm. Bułkę pokroić w plastry o grubości 1cm, a następnie każdy z nich na ćwiartki. Oliwki wyłowić z zalewy i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Składniki nabijać na wykałaczki tak, żeby kawałek sera zawsze był pośrodku.
    *Podpowiedź: Przy nabijaniu sera na wykałaczkę, warto ścisnąć go delikatnie ze wszystkich boków, żeby zmniejszyć ryzyko jego rozpadnięcia się pod jej naporem.

Może ci się spodobać

Dodaj komentarz

Autor Gabrysia Gabrysia

Cześć! Nazywam się Gabrysia i od dawna powtarzam, że dobra impreza opiera się na 3 rzeczach: dobranym towarzystwie, smacznym jedzeniu i odpowiedniej muzyce. Znajdziesz u mnie mnóstwo inspiracji na atrakcyjny poczęstunek oraz rady odnośnie organizacji własnej imprezy. Rozgość się i baw się dobrze!

Zajrzyj też na: