- Czas przygotowania: 15-20 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Pyszna i bardzo prosta przekąska, którą przygotujecie w kilkanaście minut. Polecam wykorzystać oliwki hiszpańskie lub greckie. Zwróćcie też uwagę na świeżość bagietki, żeby była atrakcyjnie chrupiąca. W koreczkach można zastosować także inny twardy, słony ser, ale moją ulubioną opcją jest właśnie Parmigiano Reggiano, jest on też dość łatwo dostępny w wielu sklepach.
Składniki
Przygotowanie
- Ser pokroić w kostkę o boku 1-1,5cm. Bułkę pokroić w plastry o grubości 1cm, a następnie każdy z nich na ćwiartki. Oliwki wyłowić z zalewy i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Składniki nabijać na wykałaczki tak, żeby kawałek sera zawsze był pośrodku.
*Podpowiedź: Przy nabijaniu sera na wykałaczkę, warto ścisnąć go delikatnie ze wszystkich boków, żeby zmniejszyć ryzyko jego rozpadnięcia się pod jej naporem.
Koreczki z zielonymi oliwkami
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 15-20 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Pyszna i bardzo prosta przekąska, którą przygotujecie w kilkanaście minut. Polecam wykorzystać oliwki hiszpańskie lub greckie. Zwróćcie też uwagę na świeżość bagietki, żeby była atrakcyjnie chrupiąca. W koreczkach można zastosować także inny twardy, słony ser, ale moją ulubioną opcją jest właśnie Parmigiano Reggiano, jest on też dość łatwo dostępny w wielu sklepach.
Składniki
Przygotowanie
- Ser pokroić w kostkę o boku 1-1,5cm. Bułkę pokroić w plastry o grubości 1cm, a następnie każdy z nich na ćwiartki. Oliwki wyłowić z zalewy i delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Składniki nabijać na wykałaczki tak, żeby kawałek sera zawsze był pośrodku.
*Podpowiedź: Przy nabijaniu sera na wykałaczkę, warto ścisnąć go delikatnie ze wszystkich boków, żeby zmniejszyć ryzyko jego rozpadnięcia się pod jej naporem.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz