- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Szybka i prosta przekąska, w sam raz na niezobowiązującą posiadówkę lub jako drobny wkład w sylwestrową imprezkę. Obiecuję, że nie zawiodą gości smakiem, a prezentują się również apetycznie. Można je przygotować z wyprzedzeniem, bo i tak serwowane są na zimno.
Składniki
Przygotowanie
- Bagietkę pokroić po skosie w plastry o grubości +/- 1,5cm.
- Fetę ugnieść z pesto i dokładnie wymieszać. Pastą smarować plastry bagietki.
- Szynkę pokroić podzielić w płaty o szerokości zbliżonej do szerokości powierzchni kanapeczek. Układać pojedynczo na kanapkach.
- Każdą kanapeczkę przystroić pomidorkiem koktajlowym – w całości lub przekrojonym.
Kanapeczki z pastą bazyliową
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Szybka i prosta przekąska, w sam raz na niezobowiązującą posiadówkę lub jako drobny wkład w sylwestrową imprezkę. Obiecuję, że nie zawiodą gości smakiem, a prezentują się również apetycznie. Można je przygotować z wyprzedzeniem, bo i tak serwowane są na zimno.
Składniki
Przygotowanie
- Bagietkę pokroić po skosie w plastry o grubości +/- 1,5cm.
- Fetę ugnieść z pesto i dokładnie wymieszać. Pastą smarować plastry bagietki.
- Szynkę pokroić podzielić w płaty o szerokości zbliżonej do szerokości powierzchni kanapeczek. Układać pojedynczo na kanapkach.
- Każdą kanapeczkę przystroić pomidorkiem koktajlowym – w całości lub przekrojonym.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz