- Czas przygotowania: 20 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Szybka i prosta przekąska, w sam raz na niezobowiązującą posiadówkę lub jako drobny wkład w sylwestrową imprezkę. Obiecuję, że nie zawiodą gości smakiem, a prezentują się również apetycznie. Można je przygotować z wyprzedzeniem, bo i tak serwowane są na zimno.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Bagietkę pokroić po skosie w plastry o grubości +/- 1,5cm.
 
                                            - Fetę ugnieść z pesto i dokładnie wymieszać. Pastą smarować plastry bagietki.
 
                                            - Szynkę pokroić podzielić w płaty o szerokości zbliżonej do szerokości powierzchni kanapeczek. Układać pojedynczo na kanapkach.
 
                                            - Każdą kanapeczkę przystroić pomidorkiem koktajlowym – w całości lub przekrojonym.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Kanapeczki z pastą bazyliową
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 20 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Szybka i prosta przekąska, w sam raz na niezobowiązującą posiadówkę lub jako drobny wkład w sylwestrową imprezkę. Obiecuję, że nie zawiodą gości smakiem, a prezentują się również apetycznie. Można je przygotować z wyprzedzeniem, bo i tak serwowane są na zimno.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Bagietkę pokroić po skosie w plastry o grubości +/- 1,5cm.
 
                                                    - Fetę ugnieść z pesto i dokładnie wymieszać. Pastą smarować plastry bagietki.
 
                                                    - Szynkę pokroić podzielić w płaty o szerokości zbliżonej do szerokości powierzchni kanapeczek. Układać pojedynczo na kanapkach.
 
                                                    - Każdą kanapeczkę przystroić pomidorkiem koktajlowym – w całości lub przekrojonym.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz