- Czas przygotowania: 30 min.
 
                        - Czas gotowania: 7 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Jeśli znudziły się Wam klasyczne jajka w majonezie, to przychodzę z rozwiązaniem. Te jajka faszerowane pięknie wyglądają i zachwycają przywodzącym na myśl włoskie potrawy smakiem . Są wyczuwalnie bazyliowe, a dodatek parmezanu pogłębia ich smak. To świetna alternatywa dla tradycyjnych przystawek wielkanocnych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by podawać je także na inne okazje.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Jajka ugotować na twardo (włożyć na zimną wodę, gotować 7 minut od zagotowania, po czym zalać zimną wodą). Obrać i każde przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
 
                                            - Do żółtek dodać pesto, majonez, parmezan i przyprawy. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać na jednolitą masę.
 
                                            - Farsz nakładać do połówek jajek łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego np. z okrągłą końcówką. Na koniec przystroić parmezanem lub np. listkami bazylii.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Jajka faszerowane z pesto
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 30 min.
 
                            - Czas gotowania: 7 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Jeśli znudziły się Wam klasyczne jajka w majonezie, to przychodzę z rozwiązaniem. Te jajka faszerowane pięknie wyglądają i zachwycają przywodzącym na myśl włoskie potrawy smakiem . Są wyczuwalnie bazyliowe, a dodatek parmezanu pogłębia ich smak. To świetna alternatywa dla tradycyjnych przystawek wielkanocnych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by podawać je także na inne okazje.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Jajka ugotować na twardo (włożyć na zimną wodę, gotować 7 minut od zagotowania, po czym zalać zimną wodą). Obrać i każde przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
 
                                                    - Do żółtek dodać pesto, majonez, parmezan i przyprawy. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać na jednolitą masę.
 
                                                    - Farsz nakładać do połówek jajek łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego np. z okrągłą końcówką. Na koniec przystroić parmezanem lub np. listkami bazylii.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz