- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 7 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Jeśli znudziły się Wam klasyczne jajka w majonezie, to przychodzę z rozwiązaniem. Te jajka faszerowane pięknie wyglądają i zachwycają przywodzącym na myśl włoskie potrawy smakiem . Są wyczuwalnie bazyliowe, a dodatek parmezanu pogłębia ich smak. To świetna alternatywa dla tradycyjnych przystawek wielkanocnych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by podawać je także na inne okazje.
Składniki
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo (włożyć na zimną wodę, gotować 7 minut od zagotowania, po czym zalać zimną wodą). Obrać i każde przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
- Do żółtek dodać pesto, majonez, parmezan i przyprawy. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać na jednolitą masę.
- Farsz nakładać do połówek jajek łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego np. z okrągłą końcówką. Na koniec przystroić parmezanem lub np. listkami bazylii.
Jajka faszerowane z pesto
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 7 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Jeśli znudziły się Wam klasyczne jajka w majonezie, to przychodzę z rozwiązaniem. Te jajka faszerowane pięknie wyglądają i zachwycają przywodzącym na myśl włoskie potrawy smakiem . Są wyczuwalnie bazyliowe, a dodatek parmezanu pogłębia ich smak. To świetna alternatywa dla tradycyjnych przystawek wielkanocnych, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by podawać je także na inne okazje.
Składniki
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo (włożyć na zimną wodę, gotować 7 minut od zagotowania, po czym zalać zimną wodą). Obrać i każde przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i umieścić je w miseczce.
- Do żółtek dodać pesto, majonez, parmezan i przyprawy. Dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać na jednolitą masę.
- Farsz nakładać do połówek jajek łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego np. z okrągłą końcówką. Na koniec przystroić parmezanem lub np. listkami bazylii.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz