Skrót KFC oznacza w tym przypadku Korean Fried Chicken. Jest to charakterystyczny sposób przyrządzania smażonego kurczaka w kuchni koreańskiej, w którym panierowane kawałki kurczaka obtacza się w słodko-pikantnej glazurze z sosem sojowym. Dzisiaj prezentuję przepis na taką właśnie glazurę. Jest wyczuwalnie, ale nie zanadto pikantna, słodka i przyjemnie kleista. Ostrzegam! Przy jedzeniu można się nieźle ubrudzić.
Skrót KFC oznacza w tym przypadku Korean Fried Chicken. Jest to charakterystyczny sposób przyrządzania smażonego kurczaka w kuchni koreańskiej, w którym panierowane kawałki kurczaka obtacza się w słodko-pikantnej glazurze z sosem sojowym. Dzisiaj prezentuję przepis na taką właśnie glazurę. Jest wyczuwalnie, ale nie zanadto pikantna, słodka i przyjemnie kleista. Ostrzegam! Przy jedzeniu można się nieźle ubrudzić.