- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Na rozgrzanie i poprawienie nastroju, kiedy za oknem ciemno i mokro. Ta aromatyczna biała czekolada to napój i deser w jednym. Sprawdzi się na rodzinnych przyjęciach i skromnych posiadówkach, bo doskonale się przy niej rozmawia. Poprawi nastrój nie tylko jesienią, ale ostrzegam, że jest naprawdę bardzo słodka, więc lepiej podawać niewielkie porcje.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Mleko podgrzać w garnuszku (uważać, żeby nie wykipiało!). Dodać połamaną na kostki czekoladę i mieszać, delikatnie podgrzewając, aż cała się roztopi.
 
                                            - Dodać puree dyniowe i dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Doprawić cynamonem, imbirem i solą. Podawać mocno ciepłe.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Dyniowa czekolada do picia
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Na rozgrzanie i poprawienie nastroju, kiedy za oknem ciemno i mokro. Ta aromatyczna biała czekolada to napój i deser w jednym. Sprawdzi się na rodzinnych przyjęciach i skromnych posiadówkach, bo doskonale się przy niej rozmawia. Poprawi nastrój nie tylko jesienią, ale ostrzegam, że jest naprawdę bardzo słodka, więc lepiej podawać niewielkie porcje.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Mleko podgrzać w garnuszku (uważać, żeby nie wykipiało!). Dodać połamaną na kostki czekoladę i mieszać, delikatnie podgrzewając, aż cała się roztopi.
 
                                                    - Dodać puree dyniowe i dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Doprawić cynamonem, imbirem i solą. Podawać mocno ciepłe.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz