- Czas przygotowania:  - 
 
                        - Czas gotowania:  - 
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Ciasto z krakersów? Mi też z początku wydawało się to dziwnym połączeniem, ale wierzcie mi, warto go spróbować.
Jest to idealna propozycja dla tych, którym z pieczeniem trochę nie po drodze, ale chcieliby spróbować swoich sił i poczęstować gości własnym wypiekiem. Ciasto krakersowe jest niezwykle proste w przygotowaniu, chciałoby się powiedzieć, że niewspółmiernie do tego jak pyszne wychodzi. Zrobicie je bardzo szybko, z zaledwie kilku składników. Można też przygotować je dzień lub dwa wcześniej, bo świetnie trzyma świeżość.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Mleko podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Dodać masło i podgrzewać, mieszając, do jego rozpuszczenia.
 
                                            - Krakersy drobno pokruszyć. Można to zrobić ręcznie, w malakserze, lub włożyć krakersy do woreczka strunowego i pokruszyć je wałkiem lub butelką po winie. Dodać mleko z masłem i dokładnie wymieszać. Na koniec dorzucić rodzynki i ponownie wymieszać.
 
                                            - Piekarnik nagrzać do 180st.C. Blachę o wymiarach mniej więcej 26x20cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej masę na ciasto. Piec 20-25 minut, aż ciasto nabierze złocistobrązowego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut do lekkiego przestygnięcia.
 
                                            - Po tym czasie kroić, jeszcze zanim ciasto stężeje! Gdy ciasto wystygnie całkowicie, jest na tyle zwięzłe i klejące, że pokrojenie go będzie bardzo trudnym zadaniem.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Ciasto krakersowe
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania:  - 
 
                            - Czas gotowania:  - 
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Ciasto z krakersów? Mi też z początku wydawało się to dziwnym połączeniem, ale wierzcie mi, warto go spróbować.
Jest to idealna propozycja dla tych, którym z pieczeniem trochę nie po drodze, ale chcieliby spróbować swoich sił i poczęstować gości własnym wypiekiem. Ciasto krakersowe jest niezwykle proste w przygotowaniu, chciałoby się powiedzieć, że niewspółmiernie do tego jak pyszne wychodzi. Zrobicie je bardzo szybko, z zaledwie kilku składników. Można też przygotować je dzień lub dwa wcześniej, bo świetnie trzyma świeżość.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Mleko podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Dodać masło i podgrzewać, mieszając, do jego rozpuszczenia.
 
                                                    - Krakersy drobno pokruszyć. Można to zrobić ręcznie, w malakserze, lub włożyć krakersy do woreczka strunowego i pokruszyć je wałkiem lub butelką po winie. Dodać mleko z masłem i dokładnie wymieszać. Na koniec dorzucić rodzynki i ponownie wymieszać.
 
                                                    - Piekarnik nagrzać do 180st.C. Blachę o wymiarach mniej więcej 26x20cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej masę na ciasto. Piec 20-25 minut, aż ciasto nabierze złocistobrązowego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut do lekkiego przestygnięcia.
 
                                                    - Po tym czasie kroić, jeszcze zanim ciasto stężeje! Gdy ciasto wystygnie całkowicie, jest na tyle zwięzłe i klejące, że pokrojenie go będzie bardzo trudnym zadaniem.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz