- Czas przygotowania: 5 min.
 
                        - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Prosty dodatek do sałatek lub chrupiąca przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. To także świetny sposób na zużycie skrawków z tortilli, które zostają np. po przygotowaniu łupinek do tacos.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Tortille pokroić lub porwać w kawałki o wymiarach 3-5cm. Rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
 
                                            - Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC (z termoobiegiem) 3-4 minuty. Wyciągnąć i przestudzić. Gotowymi chipsami można dekorować sałatki lub podawać z różnymi dipami.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Chipsy z tortilli do sałatek
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 5 min.
 
                            - Czas gotowania: 3-4 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Prosty dodatek do sałatek lub chrupiąca przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. To także świetny sposób na zużycie skrawków z tortilli, które zostają np. po przygotowaniu łupinek do tacos.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Tortille pokroić lub porwać w kawałki o wymiarach 3-5cm. Rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
 
                                                    - Piec w piekarniku nagrzanym do 180oC (z termoobiegiem) 3-4 minuty. Wyciągnąć i przestudzić. Gotowymi chipsami można dekorować sałatki lub podawać z różnymi dipami.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz