- Czas przygotowania: 25 min.
 
                        - Czas gotowania: 25 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Intensywnie czekoladowe, wilgotne i rozpływające się w ustach. To podstawowe cechy, które dobre brownie powinno mieć. Do tego cienka, błyszcząca skórka na wierzchu i kawałki czekolady przyjemnie chrupiące w środku i idealne brownie gotowe. To ciasto naprawdę wiele wybacza, dlatego jego przygotowanie nie powinno nikomu sprawić problemów, zwłaszcza z tak prostym i niezawodnym przepisem.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Masło rozpuścić w garnuszku. Do gorącego masła dodać kakao i dokładnie rozmieszać. Cukier połączyć z masłem i zmiksować do połączenia. Jeśli masa się rozwarstwi, nie szkodzi – po dodaniu jajek powinna się połączyć.
 
                                            - Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i miksować przez 1-2 minuty, aż masa będzie miała jednolitą, gładką konsystencję przypominającą kogel-mogel. Następnie dodać rozpuszczoną i delikatnie przestudzoną czekoladę (85g) i ponownie zmiksować.
 
                                            - Do masy wsypać mąkę i sól i dokładnie wymieszać za pomocą szpatuły. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i ponownie wymieszać.
 
                                            - Masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach mniej więcej 22 x 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170st.C (grzanie góra-dół) i piec 25 minut. Po upieczeniu wystudzić ciasto w wyłączonym piekarniku z mocno uchylonymi drzwiczkami.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Brownie czekoladowe
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 25 min.
 
                            - Czas gotowania: 25 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Intensywnie czekoladowe, wilgotne i rozpływające się w ustach. To podstawowe cechy, które dobre brownie powinno mieć. Do tego cienka, błyszcząca skórka na wierzchu i kawałki czekolady przyjemnie chrupiące w środku i idealne brownie gotowe. To ciasto naprawdę wiele wybacza, dlatego jego przygotowanie nie powinno nikomu sprawić problemów, zwłaszcza z tak prostym i niezawodnym przepisem.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Masło rozpuścić w garnuszku. Do gorącego masła dodać kakao i dokładnie rozmieszać. Cukier połączyć z masłem i zmiksować do połączenia. Jeśli masa się rozwarstwi, nie szkodzi – po dodaniu jajek powinna się połączyć.
 
                                                    - Dodać jajka i ekstrakt waniliowy i miksować przez 1-2 minuty, aż masa będzie miała jednolitą, gładką konsystencję przypominającą kogel-mogel. Następnie dodać rozpuszczoną i delikatnie przestudzoną czekoladę (85g) i ponownie zmiksować.
 
                                                    - Do masy wsypać mąkę i sól i dokładnie wymieszać za pomocą szpatuły. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i ponownie wymieszać.
 
                                                    - Masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach mniej więcej 22 x 22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170st.C (grzanie góra-dół) i piec 25 minut. Po upieczeniu wystudzić ciasto w wyłączonym piekarniku z mocno uchylonymi drzwiczkami.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz