- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: 5 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Najlepszy do nachosów, ale świetnie pasuje również do czerwonego mięsa i wytrawnych wypieków. Sos jest intensywnie serowy w smaku, idealnie gładki, bez grudek i aksamitny w konsystencji.
Przygotowuje się go w kilkanaście minut. Koniecznie wypróbujcie go na następny wieczór filmowy. Najlepiej podawać na ciepło.
Składniki
Przygotowanie
- Mleko i śmietankę podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Plasterki sera skleić ze sobą i pokroić w kostkę, a następnie dorzucić do garnuszka. Podgrzewać mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
- Doprawić sokiem z cytryny, kuminem, jalapeno oraz solą i pieprzem. Najlepiej podawać na ciepło.
Sos serowy
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 10 min.
- Czas gotowania: 5 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Najlepszy do nachosów, ale świetnie pasuje również do czerwonego mięsa i wytrawnych wypieków. Sos jest intensywnie serowy w smaku, idealnie gładki, bez grudek i aksamitny w konsystencji.
Przygotowuje się go w kilkanaście minut. Koniecznie wypróbujcie go na następny wieczór filmowy. Najlepiej podawać na ciepło.
Składniki
Przygotowanie
- Mleko i śmietankę podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Plasterki sera skleić ze sobą i pokroić w kostkę, a następnie dorzucić do garnuszka. Podgrzewać mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
- Doprawić sokiem z cytryny, kuminem, jalapeno oraz solą i pieprzem. Najlepiej podawać na ciepło.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz