- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 5 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Najlepszy do nachosów, ale świetnie pasuje również do czerwonego mięsa i wytrawnych wypieków. Sos jest intensywnie serowy w smaku, idealnie gładki, bez grudek i aksamitny w konsystencji.
Przygotowuje się go w kilkanaście minut. Koniecznie wypróbujcie go na następny wieczór filmowy. Najlepiej podawać na ciepło.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Mleko i śmietankę podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Plasterki sera skleić ze sobą i pokroić w kostkę, a następnie dorzucić do garnuszka. Podgrzewać mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
 
                                            - Doprawić sokiem z cytryny, kuminem, jalapeno oraz solą i pieprzem. Najlepiej podawać na ciepło.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sos serowy
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 5 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Najlepszy do nachosów, ale świetnie pasuje również do czerwonego mięsa i wytrawnych wypieków. Sos jest intensywnie serowy w smaku, idealnie gładki, bez grudek i aksamitny w konsystencji.
Przygotowuje się go w kilkanaście minut. Koniecznie wypróbujcie go na następny wieczór filmowy. Najlepiej podawać na ciepło.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Mleko i śmietankę podgrzać w garnuszku o grubym dnie. Plasterki sera skleić ze sobą i pokroić w kostkę, a następnie dorzucić do garnuszka. Podgrzewać mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
 
                                                    - Doprawić sokiem z cytryny, kuminem, jalapeno oraz solą i pieprzem. Najlepiej podawać na ciepło.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz