- Czas przygotowania: 40 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Brokuła można jeść na surowo! Jeśli nie jesteście teraz zdziwieni, to macie nade mną przewagę, bo kiedy ja się o tym dowiedziałam, byłam całkiem zaskoczona. Ale szybko się przekonałam, że warto.
Moja dzisiejsza propozycja to arcydzieło kontrastów - chrupiący brokuł i kremowa feta, słony boczek i słodka żurawina. Wszystko to łączy się w naprawdę pyszną wiosenną sałatkę. Koniecznie przygotujcie ją na najbliższego grilla albo święta. Gwarantuję zachwyty!
Składniki
Przygotowanie
- Boczek upiec w 220st.C (grzanie góra-dół) przez 6-8 minut, przestudzić i pokruszyć.
- Od brokuła odkroić kwiatki, wypłukać je dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę drobno posiekać, pestki uprażyć na suchej patelni, a fetę pokroić w kosteczkę. Żurawinę pokroić w drobniejsze kawałki.
- Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać posiekaną cebulę i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki włożyć do miski. Polać sosem i wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatka ze świeżego brokuła
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 40 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Brokuła można jeść na surowo! Jeśli nie jesteście teraz zdziwieni, to macie nade mną przewagę, bo kiedy ja się o tym dowiedziałam, byłam całkiem zaskoczona. Ale szybko się przekonałam, że warto.
Moja dzisiejsza propozycja to arcydzieło kontrastów - chrupiący brokuł i kremowa feta, słony boczek i słodka żurawina. Wszystko to łączy się w naprawdę pyszną wiosenną sałatkę. Koniecznie przygotujcie ją na najbliższego grilla albo święta. Gwarantuję zachwyty!
Składniki
Przygotowanie
- Boczek upiec w 220st.C (grzanie góra-dół) przez 6-8 minut, przestudzić i pokruszyć.
- Od brokuła odkroić kwiatki, wypłukać je dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę drobno posiekać, pestki uprażyć na suchej patelni, a fetę pokroić w kosteczkę. Żurawinę pokroić w drobniejsze kawałki.
- Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać posiekaną cebulę i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki włożyć do miski. Polać sosem i wszystko dokładnie wymieszać.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz