- Czas przygotowania: 40 min.
 
                        - Czas gotowania:  - 
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Brokuła można jeść na surowo! Jeśli nie jesteście teraz zdziwieni, to macie nade mną przewagę, bo kiedy ja się o tym dowiedziałam, byłam całkiem zaskoczona. Ale szybko się przekonałam, że warto.
Moja dzisiejsza propozycja to arcydzieło kontrastów - chrupiący brokuł i kremowa feta, słony boczek i słodka żurawina. Wszystko to łączy się w naprawdę pyszną wiosenną sałatkę. Koniecznie przygotujcie ją na najbliższego grilla albo święta. Gwarantuję zachwyty!
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Boczek upiec w 220st.C (grzanie góra-dół) przez 6-8 minut, przestudzić i pokruszyć.
 
                                            - Od brokuła odkroić kwiatki, wypłukać je dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę drobno posiekać, pestki uprażyć na suchej patelni, a fetę pokroić w kosteczkę. Żurawinę pokroić w drobniejsze kawałki.
 
                                            - Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać posiekaną cebulę i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki włożyć do miski. Polać sosem i wszystko dokładnie wymieszać.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka ze świeżego brokuła
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 40 min.
 
                            - Czas gotowania:  - 
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Brokuła można jeść na surowo! Jeśli nie jesteście teraz zdziwieni, to macie nade mną przewagę, bo kiedy ja się o tym dowiedziałam, byłam całkiem zaskoczona. Ale szybko się przekonałam, że warto.
Moja dzisiejsza propozycja to arcydzieło kontrastów - chrupiący brokuł i kremowa feta, słony boczek i słodka żurawina. Wszystko to łączy się w naprawdę pyszną wiosenną sałatkę. Koniecznie przygotujcie ją na najbliższego grilla albo święta. Gwarantuję zachwyty!
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Boczek upiec w 220st.C (grzanie góra-dół) przez 6-8 minut, przestudzić i pokruszyć.
 
                                                    - Od brokuła odkroić kwiatki, wypłukać je dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Cebulę drobno posiekać, pestki uprażyć na suchej patelni, a fetę pokroić w kosteczkę. Żurawinę pokroić w drobniejsze kawałki.
 
                                                    - Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać posiekaną cebulę i dokładnie wymieszać. Pozostałe składniki włożyć do miski. Polać sosem i wszystko dokładnie wymieszać.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz