- Czas przygotowania: 20 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Prosta sałatka, doskonała jako dodatek do różnych dań i przekąsek kuchni meksykańskiej oraz tex-mex. Wystarczy pokroić składniki, lekko doprawić i gotowe. Polecam serwować ją zwłaszcza do dań smażonych - nada im nieco lekkości i dodatkowo urozmaici smak. Przed postawieniem na stole, wierzch warto dodatkowo skropić obficie limonką, żeby awokado dłużej zachowało ładny zielony kolor.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Awokado obrać, pozbawić pestki i pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazda nasiennego i pestek, po czym pokroić w kostkę. Dodać do awokado.
 
                                            - Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do reszty.
 
                                            - Wszystko doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Sałatka świetnie się sprawdza jako dodatek do quesadilli, tacos i innych dań kuchni meksykańskiej.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka z awokado
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 20 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Prosta sałatka, doskonała jako dodatek do różnych dań i przekąsek kuchni meksykańskiej oraz tex-mex. Wystarczy pokroić składniki, lekko doprawić i gotowe. Polecam serwować ją zwłaszcza do dań smażonych - nada im nieco lekkości i dodatkowo urozmaici smak. Przed postawieniem na stole, wierzch warto dodatkowo skropić obficie limonką, żeby awokado dłużej zachowało ładny zielony kolor.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Awokado obrać, pozbawić pestki i pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazda nasiennego i pestek, po czym pokroić w kostkę. Dodać do awokado.
 
                                                    - Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do reszty.
 
                                                    - Wszystko doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Sałatka świetnie się sprawdza jako dodatek do quesadilli, tacos i innych dań kuchni meksykańskiej.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz