- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Prosta sałatka, doskonała jako dodatek do różnych dań i przekąsek kuchni meksykańskiej oraz tex-mex. Wystarczy pokroić składniki, lekko doprawić i gotowe. Polecam serwować ją zwłaszcza do dań smażonych - nada im nieco lekkości i dodatkowo urozmaici smak. Przed postawieniem na stole, wierzch warto dodatkowo skropić obficie limonką, żeby awokado dłużej zachowało ładny zielony kolor.
Składniki
Przygotowanie
- Awokado obrać, pozbawić pestki i pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazda nasiennego i pestek, po czym pokroić w kostkę. Dodać do awokado.
- Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do reszty.
- Wszystko doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Sałatka świetnie się sprawdza jako dodatek do quesadilli, tacos i innych dań kuchni meksykańskiej.
Sałatka z awokado
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 20 min.
- Czas gotowania: -
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Prosta sałatka, doskonała jako dodatek do różnych dań i przekąsek kuchni meksykańskiej oraz tex-mex. Wystarczy pokroić składniki, lekko doprawić i gotowe. Polecam serwować ją zwłaszcza do dań smażonych - nada im nieco lekkości i dodatkowo urozmaici smak. Przed postawieniem na stole, wierzch warto dodatkowo skropić obficie limonką, żeby awokado dłużej zachowało ładny zielony kolor.
Składniki
Przygotowanie
- Awokado obrać, pozbawić pestki i pokroić w kosteczkę. Pomidory przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazda nasiennego i pestek, po czym pokroić w kostkę. Dodać do awokado.
- Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do reszty.
- Wszystko doprawić solą i pieprzem, polać sokiem z limonki i dokładnie wymieszać. Sałatka świetnie się sprawdza jako dodatek do quesadilli, tacos i innych dań kuchni meksykańskiej.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz