- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 8 min.
- Trudność:
Łatwy
Drukuj
Prosta sałatka, z którą przygotujecie pyszne mini kanapeczki na imprezę. Bazę stanowią tu oczywiście jajka i dlatego warto zwrócić uwagę na ich jakość. A jak są jajka, to nie może zabraknąć boczku. Do tego suszone pomidory i chrupiące pestki słonecznika i pyszna sałatka gotowa. Wystarczy pokroić bagietkę i szybka imprezowa przekąska gotowa.
Składniki
Przygotowanie
- Jajka włożyć go garnka, zalać zimną wodą i wstawić do grzania. Od momentu zagotowania wody, gotować 8 minut, a następnie zalać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Następnie obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Plastry boczku ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7-8 minut w piekarniku nagrzanym do 220st.C (grzanie góra-dół). Wyjąć z piekarnika, poczekać aż przestygnie i również drobno pokroić.
- Oliwki przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w paseczki. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
- Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Od razu zdjąć z patelni.
- Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Sałatka jajeczna do kanapek
- Porcja dla: -
- Czas przygotowania: 30 min.
- Czas gotowania: 8 min.
- Kalorie: -
- Trudność:
Łatwy
Prosta sałatka, z którą przygotujecie pyszne mini kanapeczki na imprezę. Bazę stanowią tu oczywiście jajka i dlatego warto zwrócić uwagę na ich jakość. A jak są jajka, to nie może zabraknąć boczku. Do tego suszone pomidory i chrupiące pestki słonecznika i pyszna sałatka gotowa. Wystarczy pokroić bagietkę i szybka imprezowa przekąska gotowa.
Składniki
Przygotowanie
- Jajka włożyć go garnka, zalać zimną wodą i wstawić do grzania. Od momentu zagotowania wody, gotować 8 minut, a następnie zalać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Następnie obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Plastry boczku ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7-8 minut w piekarniku nagrzanym do 220st.C (grzanie góra-dół). Wyjąć z piekarnika, poczekać aż przestygnie i również drobno pokroić.
- Oliwki przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w paseczki. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
- Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Od razu zdjąć z patelni.
- Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Może ci się spodobać
Dodaj komentarz