- Czas przygotowania: 30 min.
 
                        - Czas gotowania: 8 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Prosta sałatka, z którą przygotujecie pyszne mini kanapeczki na imprezę. Bazę stanowią tu oczywiście jajka i dlatego warto zwrócić uwagę na ich jakość. A jak są jajka, to nie może zabraknąć boczku. Do tego suszone pomidory i chrupiące pestki słonecznika i pyszna sałatka gotowa. Wystarczy pokroić bagietkę i szybka imprezowa przekąska gotowa.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Jajka włożyć go garnka, zalać zimną wodą i wstawić do grzania. Od momentu zagotowania wody, gotować 8 minut, a następnie zalać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Następnie obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
 
                                            - Plastry boczku ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7-8 minut w piekarniku nagrzanym do 220st.C (grzanie góra-dół). Wyjąć z piekarnika, poczekać aż przestygnie i również drobno pokroić.
 
                                            - Oliwki przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w paseczki. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
 
                                            - Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Od razu zdjąć z patelni.
 
                                            - Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Sałatka jajeczna do kanapek
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 30 min.
 
                            - Czas gotowania: 8 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Prosta sałatka, z którą przygotujecie pyszne mini kanapeczki na imprezę. Bazę stanowią tu oczywiście jajka i dlatego warto zwrócić uwagę na ich jakość. A jak są jajka, to nie może zabraknąć boczku. Do tego suszone pomidory i chrupiące pestki słonecznika i pyszna sałatka gotowa. Wystarczy pokroić bagietkę i szybka imprezowa przekąska gotowa.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Jajka włożyć go garnka, zalać zimną wodą i wstawić do grzania. Od momentu zagotowania wody, gotować 8 minut, a następnie zalać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Następnie obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
 
                                                    - Plastry boczku ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 7-8 minut w piekarniku nagrzanym do 220st.C (grzanie góra-dół). Wyjąć z piekarnika, poczekać aż przestygnie i również drobno pokroić.
 
                                                    - Oliwki przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w paseczki. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
 
                                                    - Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistobrązowego koloru. Od razu zdjąć z patelni.
 
                                                    - Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz