- Czas przygotowania: 10 min.
 
                        - Czas gotowania: 5 min.
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Lekko kwaskowa, gazowana lemoniada z delikatnym aromatem lawendy. Doskonale orzeźwia, a dzięki wyrazistemu kolorowi, będzie również ozdobą stołu z poczęstunkiem. Możecie ją przygotować w dowolnym sezonie, ponieważ do jej przygotowania można użyć malin świeżych lub mrożonych. Koniecznie wypróbujcie!
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Maliny wsypać do garnuszka i podgrzewać na średniej mocy, mieszając i lekko rozgniatając, aż puszczą sok – powinno to zająć ok. 5 min. Sok z malin przelać przez sitko do dużego dzbanka, dobrze odcisnąć.
 
                                            - Dolać sok z cytryny, syrop cukrowy oraz wodę gazowaną i dokładnie wymieszać.
 
                                            - Na koniec można do napoju wrzucić kilka malin, pokrojonych w połówki i ćwiartki.
*Propozycja podania: Na jeden talerzyk wylać trochę soku z cytryny, na drugi wysypać cienką warstwę cukru lawendowego. Szklanki obracać do góry dnem i zanurzać ich brzegi w soku, a następnie w cukrze. Do tak przystrojonych szklanek nalewać lemoniadę. 
                                    
                
                
                
                    
                    Lemoniada malina-lawenda
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 10 min.
 
                            - Czas gotowania: 5 min.
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Lekko kwaskowa, gazowana lemoniada z delikatnym aromatem lawendy. Doskonale orzeźwia, a dzięki wyrazistemu kolorowi, będzie również ozdobą stołu z poczęstunkiem. Możecie ją przygotować w dowolnym sezonie, ponieważ do jej przygotowania można użyć malin świeżych lub mrożonych. Koniecznie wypróbujcie!
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Maliny wsypać do garnuszka i podgrzewać na średniej mocy, mieszając i lekko rozgniatając, aż puszczą sok – powinno to zająć ok. 5 min. Sok z malin przelać przez sitko do dużego dzbanka, dobrze odcisnąć.
 
                                                    - Dolać sok z cytryny, syrop cukrowy oraz wodę gazowaną i dokładnie wymieszać.
 
                                                    - Na koniec można do napoju wrzucić kilka malin, pokrojonych w połówki i ćwiartki.
*Propozycja podania: Na jeden talerzyk wylać trochę soku z cytryny, na drugi wysypać cienką warstwę cukru lawendowego. Szklanki obracać do góry dnem i zanurzać ich brzegi w soku, a następnie w cukrze. Do tak przystrojonych szklanek nalewać lemoniadę. 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz