- Czas przygotowania: 15 min.
 
                        - Czas gotowania: -
 
                       
                        - Trudność: 
                                Łatwy                                                                                            
                        
 
                    
                     Drukuj
                    
                
                
                Smakowity dodatek do wielu przekąsek, sałatek i dań. Marynowaną cebulę można przygotować w parę chwil, a potem trzymać w lodówce, żeby była pod ręką, kiedy chcemy urozmaicić trochę serwowane jedzenie. Wyczuwalnie kwaśna i chrupiąca, sprawdza się jako ciekawy dodatek smakowy oraz dekoracja.
                                
                Składniki
                
                
                Przygotowanie
                
                                            - Do słoika o pojemności 250-300ml wsypać cukier i sól. Ząbek czosnku obrać, przekroić na pół i wrzucić do słoiczka.
 
                                            - Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do słoiczka. Zalać octem i wodą, dorzucić pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i mocno zakręcić.
 
                                            - Potrząsnąć kilkakrotnie słoikiem w celu rozpuszczenia soli i cukru i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
 
                                            - Cebula jest dobra już po 2-3 godzinach, a w lodówce wytrzyma nawet kilka tygodni.
 
                                    
                
                
                
                    
                    Cebula piklowana
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - Porcja dla:  - 
 
                            - Czas przygotowania: 15 min.
 
                            - Czas gotowania: -
 
                            - Kalorie:  - 
 
                            - Trudność: 
                                    Łatwy                                                                                                        
                            
 
                        
                        
                    
                    
                    Smakowity dodatek do wielu przekąsek, sałatek i dań. Marynowaną cebulę można przygotować w parę chwil, a potem trzymać w lodówce, żeby była pod ręką, kiedy chcemy urozmaicić trochę serwowane jedzenie. Wyczuwalnie kwaśna i chrupiąca, sprawdza się jako ciekawy dodatek smakowy oraz dekoracja.
                    
                    Składniki
                    
                    
                    Przygotowanie
                    
                                                    - Do słoika o pojemności 250-300ml wsypać cukier i sól. Ząbek czosnku obrać, przekroić na pół i wrzucić do słoiczka.
 
                                                    - Cebulę pokroić w piórka i wrzucić do słoiczka. Zalać octem i wodą, dorzucić pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i mocno zakręcić.
 
                                                    - Potrząsnąć kilkakrotnie słoikiem w celu rozpuszczenia soli i cukru i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
 
                                                    - Cebula jest dobra już po 2-3 godzinach, a w lodówce wytrzyma nawet kilka tygodni.
 
                                            
                 
                
                
                
                
                
                
                    
Może ci się spodobać
                
                
                
                                                            
                        
                        
                            
Dodaj komentarz